Vasarą pakaunė – it viena didelė sporto aikštė

Šiltasis metų laikas žmones motyvuoja gyventi sveikai ir aktyviai. Kauno rajono gyventojai jau ne vienus metus tam turi puikią galimybę – čia reguliariai vyksta nemokamos treniruotės po atviru dangumi. Jas organizuoja Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (KRVSB).

„Ši vasara pakaunėje pasižymi itin aktyviu žmonių dalyvavimu biuro organizuojamose veiklose, ypač treniruotėse. Gyventojai noriai įsijungia į įvairias fizines veiklas ir sporto renginius, vykstančius Kauno rajono savivaldybės teritorijoje. Palyginti su pradžia, susidomėjimas išaugo ir šiuo metu į vasaros treniruotes per savaitę atvyksta daugiau nei 500 dalyvių. Ši augimo tendencija rodo, kad žmonės vis labiau vertina aktyvų laisvalaikio praleidimą, nori gerai ir sportiškai praleisti laiką energingoje kompanijoje. Tai biurą ne tik džiugina, bet ir skatina dar labiau stengtis, siekiant patenkinti augančius gyventojų poreikius“, – sakė įstaigos vadovas Laurynas Dilys.

Rinko gyventojai

Treniruotės vyksta įvairiose Kauno rajono savivaldybės vietovėse stengiantis išnaudoti vietos infrastruktūrą. Renkant šių metų vasaros treniruočių taškus, buvo skelbiamas konkursas, kurio metu patys Kauno rajono gyventojai siūlė patraukliausias vietas treniruotis. „Vėliau KRBSB „Facebook“ paskyroje vyko balsavimas, kuriuose vietose vykdysime treniruotes. Susidomėjimas buvo neįtikėtinas, net 2 tūkst. žmonių aktyviai įsitraukė į šį balsavimą“, – džiaugėsi KRVSB direktoriaus.

Šiuo metu fiziškai aktyvūs žmonės sveikatą stiprina šešiolikoje skirtingų treniruočių vietų. Kiekvienoje vietoje treniruotės vyksta viena du kartus per savaitę. Funkcinės, jogos ir pilateso – taip atrodo treniruočių tinklelis.

Taškai: treniruotės vyksta įvairiose Kauno rajono savivaldybės vietovėse stengiantis išnaudoti vietos infrastruktūrą. / Organizatorių nuotr.

Aktyviausios bendruomenės

„Vidutiniškai vienoje treniruotėje dalyvauja apie 20 žmonių. Populiariausios yra funkcinės ir pilateso treniruotės, nes jos padeda gerinti fizinę būklę ir stiprinti kūną efektyviai ir įvairiapusiškai“, – gyventojų aktyvumu džiaugėsi pašnekovas.

Pasak L. Dilio, didžiausias aktyvumas fiksuojamas Garliavos ir Šlienavos seniūnijose. Jose vidutiniškai treniruotėje sportuoja 22–25 asmenys. Taip pat aktyvios yra Mastaičių, Akademijos, Kačerginės, Raudondvario ir Užliedžių bendruomenės.

Palyginti su pradžia, susidomėjimas išaugo ir šiuo metu į vasaros treniruotes per savaitę atvyksta daugiau nei 500 dalyvių.

Paklaustas, kaip atrodo statistinis treniruotes lankančio žmogus portretas, L. Dilys vardijo: tai – darbingo amžiaus moteris, dažniausiai 20–50 metų, turinti aukštąjį išsilavinimą ir dirbanti.

„Šis profilis atspindi didėjantį aktyvaus gyvenimo būdo populiarumą tarp įvairaus amžiaus moterų. Mūsų siekiamybė – į treniruotes įtraukti daugiau vyriškos lyties atstovų, tad skatiname moteris nepamiršti rūpintis savo vyrų sveikata ir juos pasiimti drauge. Labai norėčiau, kad mūsų siūlomas treniruotes išbandytų kuo daugiau žmonių: ir jaunimo, ir net aktyviu gyvenimo būdu besidominčių senjorų“, – pabrėžė pašnekovas.

Pasirinkimai: biuras siūlo funkcines, jogos ir pilateso treniruotes. / Organizatorių nuotr.

Lepina naujovėmis

„Visada stengiamės neprarasti susidomėjimo ir bandome įdiegti įvairių naujovių. Šie metai – ne išimtis. Rugpjūčio 21 ir rugsėjo 4 d. kviesime žmones į dvi fizinio aktyvumo fiestas „Įkvėpti judėti“. Mūsų tikslas – suburti sportuojančių žmonių bendruomenę ir skatinti juos toliau būti fiziškai aktyviems. Per renginį vyks masinės treniruotės išbandant kelis skirtingus treniruočių tipus, o po visko skirsime laiko sau, draugams, šeimos nariams piknikaudami ir gerai leisdami laiką“, – pasakojo direktorius.

Naujausią informaciją apie šiuos renginius jau galima rasti KRVSB „Facebook“ ir „Instagram“ puslapiuose.


Komentaras

Paulius Visockas

Kauno rajono savivaldybės vicemeras

Jau ne vienus metus Kauno rajono gyventojai savo seniūnijose gali dalyvauti nemokamuose sportiniuose užsiėmimuose. Pasirinkimas itin platus – nuo jogos, gongų terapijos iki funkcinių ir pilateso treniruočių. Džiugina, kad vyksta tęstinis procesas – didelio susidomėjimo ir aktyvumo sulaukiantys, profesionalių trenerių vedami vasaros užsiėmimai šaltuoju sezonu persikelia į sporto sales. Visais metų laikais vykstančios treniruotės užtikrina sportui reikalingą reguliarumą ir formuoja įgūdį, svarbų sveikatai ir gerai emocinei savijautai.

Teikdama didelį dėmesį fiziniam aktyvumui skatinti Kauno rajone, savivaldybė artimiausiu metu planuoja įrengti dvi profesionalių lauko treniruoklių aikšteles, kuriose mokymus taip pat vestų profesionalūs treneriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių