Vaišvydavoje į neviltį varo žvyrkelis po langais

Kauno miesto pakraštyje, Vaišvydavoje, esančios gatvės gyventojai baigia prarasti viltį, kad šalia jų namų esantis žvyrkelis bus išasfaltuotas. Naujausiais valdininkų pažadas – gatvė bus tvarkoma kitais metais.

Ilgai laukia

Medynėlių gatvės gyventojai jau senokai moka visus mokesčius kaip miesto gyventojai. Prijungus Vaišvydavą prie Kauno miesto, tuomet savivaldybės atstovai žadėjo, kad gyventojams reikia įsivesti vandentiekį, o paskui bus išasfaltuota ir Medynėlių gatvė. Deja, pažadai realiais darbais nevirto.

"Mūsų gatvėje yra apie 100 namų. Aš pati čia gyvenu jau daug metų. Ant kelio tik žvyro papila, palygina ir viskas. Tikėjomės, kad įsivedus kanalizaciją, situacija pasikeis, todėl sąžiningai iki savo namų vedėme vandentiekį. Gal tik kokie keli namai neįsivedė, o dabar kelias dar prastesnės būklės", – pasipiktinimo neslėpė vietos gyventoja Roma Žurauskienė.

Kitas Medynėlių gatvės gyventojas Giedrius Martinkus pritarė kaimynei ir sakė, kad klibinti valdžią pradėjo maždaug prieš dešimt metų. Tuomet vyko susirinkimas ir buvo pažadėta, kad įvedus kanalizaciją, gatvė bus išasfaltuota. Kalbėta kol šie darbai neatlikti, tvarkyti gatvės netikslinga.

"Praėjo tiek laiko, o nėra jokių postūmių. Buvome pateikę užklausą į Kauno miesto savivaldybę, kada bus išasfaltuota gatvė. Tai gavome atsakymą, kad 2017-iesiems nenumatyti asfaltavimo darbai. Seniau dar bent žadėdavo, o dabar nieko", – stebėjosi G.Martinkus.

Gyventojai ironizavo, kad kai artėja rinkimai, į jų gatvę vis ateina rinkti parašų, nes yra patogu vienoje vietoje rasti daug namų. Tačiau kai išrenka naują valdžią, atrodo, kad šį kampelį visi pamiršta iki kitų rinkimų.

Skęsta dulkėse

Medynėlių gatvė yra viena pagrindinių Vaišvydavoje. Čia važiuoja ne tik gyventojai, bet ir poilsiautojai, keliaujantys į karjerą. Čia gyvenantiems žmonėms visus metus būna vargas. Vasarą kamuoja dulkės, rudenį viskas skęsta purvuose ir balose.

G.Martinkus atkreipė dėmesį, kad gatvėje nėra šaligatvių, visur tik žvyras: kai palyja, telkšo balos, nes gatvė yra duobėta. Vasaros metu nuo tokios kelio dangos kyla didžiuliai dulkių kamuoliai, todėl negalima net lango atsidaryti. Prieš kelerius metus karštomis dienomis šią gatvę kelis kartus laistė vandeniu. Bet tai tebuvo vienkartinė akcija.

"Baisi gatvė. Net neturime kuo kvėpuoti. Kas čia gyvena, tai dar vieni kitus pasaugojame, važiuojame 10 km/val. greičiu, o svetimi laksto. Langus esu priversta valyti beveik kiekvieną savaitę. O ir jokių daržovių pasisodinti negali", – situaciją apibūdino R.Žurauskienė.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvėsVaišvydavakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ikrai

ikrai portretas
Kas būtų, jei gyventojai paduotų į teismą. O gal ir laimėtų. Mes lietuviai labai nuolankūs. Bijom žodį pasakyt nuo tarybinių laikų. Žiūrėkit, nuteistieji bylas laimi. Jiem, matot, depresija dėl permažo ploto. Tai reiškia galima ir su valstybe bylinėtis.

gal pades

gal pades portretas
Reik duoti i teisma miesta del oro uzterstumo smulkiosiomis dalelemis pasalinimo.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Ir Aleksote į neviltį varo žvyrkelaiai. Ir ką? Ir nieko.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių