V. Matijošaitis susituokė su ilgamete drauge L. Stonkiene

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir širdies draugė Loreta Stonkienė oficialiai tapo šeima. Nuo šiol pirmoji Kauno ponia nešios Matijošaitės pavardę. Pora svarbią gyvenimo dieną nusprendė pažymėti svetingumo komplekse „Monte Pacis“.

Jaudulio būta

Trečiadienio ryte darbo kabinete buvo sudaryta V. Matijošaičio ir L. Matijošaitės santuoka. Po jos – iš karto į darbus ir tik pavakarę šeimos ir artimiausių draugų rate pora pažymės vestuves.

„Susituokėme darbe, kabinete. Mus sutuokė Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotoja Agnė Augonė. Liudininkais buvo Šarūnas Matijošaitis ir jo žmona Rasa. Šventėje dalyvavo ir Dainius Matijošaitis. Maloniausia gražius dalykus darbe daryti, su kolektyvu, kuris mus palaiko“, – kalbėjo mero mylimoji, pridūrusi, kad pavardę nusprendė pasikeisti iš Stonkienės į Matijošaitę, nes taip tiesiog gražiai suskambėjo.

T. Biliūno/BNS nuotr.

„Šiai dienai žmonės daug keliauja, tad trumpesnė pavardė yra geriau“, – įsiterpė V. Matijošaitis.

LNK reportažas:

 

 

Abu sutuoktiniai kalbėjo, kad nors abiem santuoka – ne pirmoji, tačiau jaudulio panaikinti nepavyko.

Vestuvėse truputį buvo jaudulio, nes vis tiek pro akis prabėga buvęs gyvenimas, pirmosios vestuvės.

„Mes gyvename kartu jau daugiau nei šešis metus. Praėjo daugiau nei 10 metų nuo to, kai aš tapau našliu. Loreta irgi panašiai laiko viena. Tad natūraliai atėjo sprendimas, kad jei jau gyvename, tai reikia santykius ir įteisinti. Man svarbiausia, kad mano sūnūs ir marčios tam pritarė. Loretos dukros taip pat palaikė“, – kalbėjo Kauno meras.

„Vestuvėse truputį buvo jaudulio, nes vis tiek pro akis prabėga buvęs gyvenimas, pirmosios vestuvės. Prisiminiau, kaip pirmoji žmona sakė, kad jei nenupirksiu skalbimo mašinos, ji išvažiuos su vaiku pas tėvus gyventi. Tuo metu taip gyvenom. Dabar ramiau“, – juokavo V. Matijošaitis.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Paklausti, ar per tas kelias valandas nuo susirašymo iki šventės kas nors pasikeitė, abu juokavo, kad tai galės pasakyti tik kitą dieną.

Sutuoktiniai tikino, kad trečiadienį įteisinti santuoką nusprendė dėl to, kad turėtų laisvą savaitgalį, po kurio laukia povestuvinė kelionė į Turkiją. Tiesa, po šventinio vakaro tiek naujoji šeima, tiek ir jų artimieji liks nakvoti „Monte Pacis“, o ryte dar lauks ir pusryčiai kartu.

„Ši vieta kalba pati už save, kažko papildomo jai ruoštis ir nelabai reikia. Tai ir gera aura, ir geras restoranas“, – tikino L. Matijošaitė.

Meras pridūrė, kad Pažaislis kauniečių per mažai lankomas ir paragino miestiečius taip pat kartais laiką praleisti liepų alėjoje.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Kas kūrė įvaizdį?

L. Matijošaitė atskleidė, kad jos pirmosios dienos įvaizdžiu pasirūpino dizaineris Juozas Statkevičius. Ketvirtadienį lauksiančių pusryčių metu ji numačiusi vilkėti Ramunės Piekautauties kurtus drabužius.

„Abu dizainerius pažįstame seniai. Juozukas pas mus būna visose šventėse“, – žmoną papildė V. Matijošaitis.

Pirmoji Kauno ponia rankose laikė ir baltų bijūnų puokštę. Kaip ji pati kalbėjo, gėlės pasirinktos pagal sezoną.

L. Matijošaitės ranką puošia ir naujas žiedas, kurį abu išrinko santuokos progai pažymėti. Tačiau ant V. Matijošaičio piršto – žiedo nėra.

„Aš nenešioju žiedo. Niekada nenešiojau, nes dirbant vyriškus darbus kartais su juo sunku, tačiau aš jį namuose turiu“, – sakė Kauno miesto vadovas.

T. Biliūno/BNS nuotr.

Pažįstami nuo jaunystės

L. Stonkienė Kauno mero bendražyge tapo 2015-aisiais. Aukštą šviesiaplaukę 52-erių moterį, dviejų dukrų mamą šalia Kauno miesto vadovo viešumoje žmonės mato visada stilingą, santūrią, su švelnia šypsena veide.

„Loretą aš pažįstu nuo tada, kai ji buvo penkerių. Kai pirmą kartą atvažiavau pas savo studijų grupės draugą, vėliau tapusį verslo partneriu, ji, maža draugo sesutė, atėjo pažiūrėti, kaip tie studentai atrodo“, – apie draugystės ryšius su L. Stonkiene portalui kauno.diena.lt prieš kelis metus pasakojo V. Matijošaitis.

Jie abu ne kartą yra sakę, kad anksčiau sieję tik darbiniai santykiai peraugo į artimą ryšį praėjus beveik dvejiems metams po Visvaldo žmonos Irenos mirties, kai jis jau ėjo Kauno mero pareigas, o Loreta jau buvo išsiskyrusi su savo vyru. Nuo vaikystės Visvaldą pažįstanti Loreta yra sakiusi, kad mero pareigos jo, kaip žmogaus, visiškai nepakeitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
Tą pirmoji,tai taip netyčia ir mirtinai ir nukrito nuo laiptų,labai įdomi istorija.

kl

kl portretas
ar patinka matijošaiti prievartaut ir žudyt ukrainiečių vaikus? Stonkienę aišku irgi prievartavo krabas kai ta vaikas buvo, juk nuo 5 metų "myli"

zydelis

zydelis portretas
Gal birkute Krabo auksine kaip ir dvare tualetas
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių