Uždarius Centrinį paštą pasipylė senjorų skundai: kaip mums gyventi?

Centrinis paštas duris užvėrė lapkričio 18 d. Šis skyrius perkeltas į prekybos centrą "Akropolis", tačiau tokie pokyčiai kelia nepatogumų vyresnio amžiaus kauniečiams. Dabar jiems sudėtinga atsiimti pensijas.

Nepatenkinti pokyčiais

"Kauno dieną" pasiekė nemažai vyresnės kartos kauniečių skundų, kad perkėlus paštą į kitą vietą, jiems tenka toli eiti, kad galėtų atsiimti užtarnautą pensiją. Ypač gyvenantiems Senamiestyje.

Senjorai jau negali nueiti tokių didelių atstumų, šlubuoja sveikata, todėl atsiimti pensijas tapo ypač nepatogu. Kai kuriuos pensininkus iki pašto nuveža artimieji, tačiau kiti tokios galimybės neturi.

"Aš turiu negalią. Man nueiti iki "Akropolio" yra per toli. Žinote, ne aš viena taip vargstu. Daugeliui žmonių uždarius Centrinį paštą, pasidarė beveik neįmanoma pasiimti pensijos. Tai kaip mums gyventi?" – "Kauno dienai" guodėsi moteris.

Kitos alternatyvos

Lietuvos pašto atstovai tikino, kad pensijas senjorai atsiimti gali nebūtinai "Akropolyje". Tai galima padaryti bet kuriame Lietuvos pašto poskyryje arba kioskeliuose "Pay Post".

"Tie, kas pasiima pensijas paštuose, tai gali padaryti bet kuriame Lietuvos pašto skyriuje ir bet kuriame "Pay Post" skyriuje (kioskelyje). Jeigu netinka Kauno "Akropolio" skyrius, visada galima nueiti į artimesnį skyrių atsiimti pensijos bei nepamiršti ir "Pay post" skyriukų, – aiškino Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Gyvenantiems Kauno Senamiestyje artimiausias pašto skyrius įsikūręs "Iki" prekybos centre, prie Kauno pilies žiedinės sankryžos (III pašto poskyris, Jonavos g. 3).

V.Budrienė "Kauno dienai" tikino, kad kol kas dar per anksti vertinti, ar pašto skyrius "Akropolyje" pasiteisino. Kadangi dabar pats prieššventinis darbymetis, visuose pašto skyriuose ir taip daugiau darbo, nei įprastais mėnesiais.

"Dabar yra pats darbymetis, nes Kalėdos, todėl vertinti dar per anksti. Bet darbuotojai sako, kad "Akropolyje" srautai žymiai didesni, nei buvo Centriniame pašte. Todėl darau prielaidą, kad klientams yra kur kas patogiau. Ir dėl parkavimo, ir dėl to, kad be pašto paslaugų, susitvarkai ir kitus reikalus. Taigi, dabar pašto paslaugos yra žymiai šiuolaikiškesnės ir arčiau žmonių", – teigė Lietuvos pašto atstovė.

Daugeliui žmonių uždarius Centrinį paštą, pasidarė beveik neįmanoma pasiimti pensijos. Tai kaip mums gyventi?

Pensijos į namus

Jei senjorams yra sudėtinga pensijas atsiimti pašto skyriuose, jie gali bandyti kreiptis į "Sodrą" ir paprašyti, kad pinigai jiems būtų atnešami į namus.

"Lietuvos paštas yra tik pensijų nešiotojas. Tam, kad žmogus pensiją gautų į namus, turi kreiptis į "Sodrą". Jeigu jis atitinka visus reikalavimus gauti pensiją į namus, "Sodra" suteikia tokią galimybę, o paštininkai tada atneša. Apie tai su "Sodra" reikėtų pasikalbėti patiems senjorams", – sakė V.Budrienė.

"Kauno diena" primena, kad Kauno centrinis paštas uždarytas prieš mėnesį. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad Lietuvos paštui išlaikyti paveldo pastatą tapo per brangu. Iškėlus paštą į kitą vietą ketinta pastatą parduoti, tačiau dabar laikinai aukcionas pristabdytas. Jei savivaldybė ar Vyriausybė neperims pastato, jis vėl atsidurs ant prekystalio ir bus siekiama jį privatizuoti.


Šiame straipsnyje: Kauno centrinis paštaspaštasskundaipasipylė skundaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
kodėl taip nesiskaitoma su kauniečių nuomonę,užrakino duris ir stovi pastatas ,o kodėl jis ir toliau negalėjo dirbti ,ar pigiau kainuoja išsinuomoti mažą patalpėlę Akropolyje ,kurioje trūksta oro ir tvanku ,o apie nuėjima net trūksta žodžių ir įsikūrė 2a .pačiame gale . Pritariu ,kad centrinis paštas savo funkcijas privalo išlaikyti ir tęsti kas be nutiktų .

reikalaujame

reikalaujame portretas
gražintio paslaugas buvusiame Kauno centriniame pašte .Kad važinėja su mašinos ,klai važinėja į Akropolio pašto skyrių ,o mums pėstiesiems senamiesčio ir centro gyventojams atverkite buvo pašto duris .

aaa

aaa portretas
aš irgi pensininkė. man pensiją perveda į banko sąskaitą ir tik bėdų. NEĮSIVAIZDUOJU PROBLEMOS, GAL TIE ŽMONĖS NETURI KO VEIKTI IR PASIBENDRAUTI Į PAŠTĄ EIDAVO SU BENDRAAMŽIAIS..
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių