Universitete – Kauno pareigūnų vizitas: aiškinosi, ar nepažeisti karantino reikalavimai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą Kauno policija gavo pranešimą apie galimą karantino pažeidimą viename iš Kaune esančių universitetų. Pirminiais duomenimis, pareigūnai pažeidimų nenustatė, o įstaigos atstovai tikina kontaktinius susitikimus galintys rengti, nes tai patvirtina rektoriaus išleistas įsakymas.

„9.42 val. gavome pranešimą, kad viename iš universitetų Kaune galimai pažeidžiamos karantino sąlygos. Mūsų pareigūnai nuvyko į vietą, auditorijoje rasti asmenys, visi jie dėvėjo kaukes, laikėsi atstumų. Dėstytoja ir katedros vedėja paaiškino, jog pagal rektoriaus įsakymą praktiniai užsiėmimai pas juos galimi. Taip pat pateikė kitus papildomus dokumentus. Šiuo metu visa surinkta medžiaga yra perduota pagal teritoriją teritoriniam policijos komisariatui“, – situaciją komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Paklausta, ar gali įvardyti, į kokį konkrečiai Kaune esantį universitetą vyko pareigūnai, policijos atstovė detalizuoti nebuvo linkusi. „Mes kaip ir apie asmenis, taip ir apie įstaigas konkrečių pavadinimų neteikiame. Vienas iš universitetų Kaune“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Tačiau viešoje erdvėje pradėjus sklisti informacijai, kad incidentas galimai įvyko Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU), portalo žurnalistai komentaro kreipėsi į šią įstaigą.

Rinkodaros ir komunikacijos tarnybos atstovai patvirtino, kad pareigūnai universitete ketvirtadienio rytą išties lankėsi. „Vadovaujantis rektoriaus įsakymu 2021 m. sausio 27 d. Nr. 2021-V-37 Dėl studijų proceso organizavimo karantino metu, pirmos studijų pakopos programos „Slauga“ dalykas „Klinikinių įgūdžių pagrindai“ yra įtrauktas į dalykų sąrašą, kurio studijos vykdomos mišriu būdu, t. y. nuotolinės paskaitos, klinikinių įgūdžių mokymasis, jų patikra, atsiskaitymas ir egzaminas OSCE principu vykdoma kontaktiniu būdu, laikantis visų Šalies operacijų vadovų reikalavimų. Balandžio 1 dieną vyko Slaugos programos pirmo kurso pirmo srauto atsiskaitymas. Šio atsiskaitymo nebuvo galima padaryti nuotoliniu būdu, nes jame yra daug klinikinių situacijų bei vaistų administravimo klausimų ir sprendimų priėmimo. Tai nėra testinės užduotys, kurias galima spręsti nuotoliu“, – informavo LSMU atstovai.

„Auditorija buvo parinkta pagal reikalavimus, atstumai išlaikyti, studentai ir dėstytojai atsiskaitymo metu buvo su kaukėmis, auditorijoje ir koridoriuose yra dezinfekuojančios priemonės. Taip pat yra patikra įeinant į auditoriją – termovizorius. Atvykusi policija įvertino situaciją ir pažeidimų nenustatė“, – rašoma universiteto pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne po univerus vazinekit suda maldami

ne po univerus vazinekit suda maldami  portretas
a lia ,,,pareigunai.,,o pas M.A.M.A. agrastyna vaikyt....be antsnukiu besibuciuojanty ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių