U. Karvelis gimnazija pritaikyta neįgaliesiems

  • Teksto dydis:

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija pritaikyta žmonėms su judėjimo negalia. Joje įrengtas liftas, kuriuo patogu keltis neįgaliojo vežimėliu.

1 135 moksleivius turinčioje gimnazijoje liftu, jungiančiu visus keturis pastato aukštus, šiuo metu dažniausiai naudojasi mokiniai su judėjimo negalia. Pasak gimnazijos direktoriaus Rolando Kučiausko, lifto prireikia ir judėjimo aparato traumas patyrusiems moksleiviams.

Lėšų neįgaliųjų liftui įrengti skyrė Kauno rajono savivaldybė. "Tuo metu, kai su gimnazijos vadovybe buvo priimtas sprendimas įrengti liftą, gimnazijoje mokėsi trys mokiniai su fizine negalia. Jiems liftas labai reikalingas. Ateityje šioje gimnazijoje galėtų mokytis ir kiti neįgalūs Kauno rajono vaikai, jiems atvežti reikėtų dar vieno mokyklinio mikroautobuso", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

R.Kučiauskas pasakojo, kad apie lifto būtinybę kalbėta jau seniai, tačiau aktyviai – nuo 2015 m. Projektuoti pradėta 2016-ųjų vasarą, po metų – statyti.

Darbus atliko viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė "Saverda". Liftui įrengti reikėjo nugriauti išėjimui skirtą priestatą, išardyti visų keturių aukštų koridoriaus galinę sieną. Toje vietoje sumūrijus lifto šachtą buvo sumontuotas liftas, atlikta išorės ir vidaus apdaila.

Prie įėjimo į gimnaziją neįgaliųjų patogumui įrengta nuovaža, ja patenkama į pirmą pastato aukštą. Čia yra ir žmonėms su judėjimo negalia pritaikytas tualetas.

Gimnazija įsikūrusi sparčiai augančioje Akademijos seniūnijoje, tad mokinių nuolat daugėja. Dėl to nuolat pertvarkomos mokyklos pastato erdvės, tačiau sutalpinti visus moksleivius jau tampa iššūkiu. Ateityje šią problemą turėtų išspręsti tai, kad U.Karvelis gimnazija bus išgryninta, pradinukai išsikels į buvusį Aleksandro Stulginskio universiteto (dabar – Vytauto Didžiojo universiteto) bendrabutį – ten bus įkurta pradinė mokykla. Ugnės Karvelis gimnazijos pasididžiavimas – moderniausias stadionas su dirbtine danga Kauno rajone. Jame treniruotės vyksta ištisus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evaldas

Evaldas portretas
Nereikia streikuot užsijima gerais darbais,balsuoja ka rekia padaryt visi mokytojai,tėvai ir mokiniai ir viskas gaunasi gerai SĖKMĖS!

Julija

Julija portretas
Džiaugiuosi, kad anūkas mokosi šioje gimnazijoje. Labai dažnai pasakoja apie savo klasę, Mokytojus, būrelius, kurios lanko.Visada pabrėžia, kad labai myli savo gimnaziją. Didelės sėkmės darniam gimnazijos kolektyvui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių