„Tylos namai“: patirtis ir individualus požiūris

  • Teksto dydis:

Artimojo netektis ir atsisveikinimas su juo – jautrus ir visapusiškai sunkus metas. Besirenkant įmonę, kuria pasitikėti tokią akimirką, vertėtų atkreipti dėmesį į įvairius aspektus.

Šviesus atsisveikinimas

Kiekvienas nusipelno į savo paskutinę gyvenimo kelionę būti išlydėtas su derama pagarba ir jaukumu.

Kaip neapsirikti ir užtikrinti, kad atsisveikinimas ir pasiruošimas laidotuvėms būtų šviesus visomis prasmėmis? Visų pirma, remtis kitų žmonių ir savo pačių patirtimi. Pasidomėti nusižiūrėtos įmonės veikla.

Istoriniuose laidojimo rūmuose įsikūrę „Tylos namai“, perėmę geriausią laidojimo ir kremavimo paslaugų grupės „Re Verum“ patirtį, klientų vertinami dėl paslaugų įvairovės, paslaugų teikimo kultūros, šilto santykio ir atjautos, gebėjimo pasirūpinti įvairiomis situacijomis.

Profesionalūs darbuotojai ant savo pečių perima visus organizacinius rūpesčius, nesvarbu, ar tai būtų, pagal artimųjų pageidavimą, mažas, jaukus atsisveikinimas, ar didžiulės laidotuvės.

Individualus požiūris, atidumas ir prieinama kaina – tai dažniausiai įvardijami „Tylos namų“ privalumai, aktualūs sunkią netekties akimirką.

Išvystytas itin platus partnerių ir paslaugų tinklas suteikia didelį pranašumą užtikrinant operatyvią ir profesionalią pagalbą visais laidotuvių organizavimo klausimais.

Grupė „Re Verum“, kurios svarbi dalis yra „Tylos namai“, iš viso jungia septynis laidojimo namus įvairiuose Lietuvos miestuose ir du krematoriumus. „Kai viskas vienose rankose, klientams gali pasiūlyti ir mažesnę kainą, ir patogesnes, įvairesnes, kokybiškesnes paslaugas“, – sakė „Re Verum“ Kauno regiono vadovas ir „Tylos namų“ direktorius Vytis Sidabras.

Kai viskas vienose rankose, klientams gali pasiūlyti ir mažesnę kainą, ir patogesnes, įvairesnes, kokybiškesnes paslaugas.

Per kelis miestus

Pasirinkus laidojimo namus, priklausančius didelei paslaugų grupei, pagrįstai galite tikėtis galimybių, kurios pavienėms įmonėms yra kur kas sunkiau fiziškai ir finansiškai įgyvendinamos.

Giminės labiau nei bet kada išsibarsčiusios po šalį ir net po pasaulį. Tam „Re Verum“ ir „Tylos namai“ taip pat yra pasirengę, kaip ir atsižvelgiama į išlydėti savo artimąjį norinčių silpnesnės sveikatos žmonių poreikius.

Šio tinklo atstovų nenustebinsite ir neapsunkinsite prašymu šarvojimą ar atsisveikinimą surengti viename mieste ar rajone, laidotuves – kitame, prieš tai sudarius dar kelių valandų galimybę su velioniu atsisveikinti ir čia gyvenantiems artimiesiems ar draugams, bendražygiams. Taip pat galimybė atsisveikinti su velioniu yra ir pasirinkus kūną kremuoti. Krematoriumuose Vilniuje ar Klaipėdoje.

„Jeigu norimame mieste ar rajone salės šarvojimui neturime, galime surasti, patarpininkauti dėl tokios galimybės. Užsakovams net nebūtina patiems važiuoti į vietą tartis. Stengiamės padėti žmonėms, kad jiems kuo mažiau liktų rūpesčių sunkiu jų gyvenimo momentu“, – sakė V. Sidabras.

Vytis Sidabras/„Tylos namų“ nuotr.

Du „Re Verum“ krematoriumai – po vieną Klaipėdoje ir Vilniuje – užtikrina, kad nusprendus palaikus kremuoti, nereikės jų vežti į užsienį, nereikės kelių savaičių ar dar ilgesnio laukimo.

Nemokamas pavėžėjimas

Mirties visuomet netikėta ir sukrečianti. Intensyvus gyvenimo ir veiklos tempas neleidžia artimiesiems tąpat minutę, kai pasiekia lemtinga žinia, ypač jeigu jie gyvenimą jau kuria užsienyje, viską mesti, sėsti į automobilį ar į lėktuvą ir grįžti rūpintis daugybe iškylančių klausimų, spręsti neatidėliotinus reikalus, susijusius su netektimi.

„Užsakymus priimame telefonu ir internetu. Susiskambiname vaizdo skambučiais. Tai ypač patogu emigrantams, kai jiems tenka rūpintis Lietuvoje mirusio artimojo pašarvojimu ir laidotuvėmis. Viską galima suderinti nuotoliniu būdu. Nufilmuojame ir per nuotolį supažindiname su turimais karstais, urnomis, parodome, kokių drabužių turime ir t.t. Žmogus iš užsienio gali parvykti tik į laidotuves. Suskenuojame ir įgaliojimus, viskuo pasirūpiname“, – dėstė V. Sidabras.

Netgi suorganizuojamas nemokamas pavėžėjimas į šermenis, po to ir į laidotuves. „Atjaučiame silpnos sveikatos žmones. Ne visi turi savo transportą, ne visi turi, kas juos paveža, todėl pasirūpiname, kad užsakovui nekiltų sunkumų dėl susisiekimo ir nereikėtų sukti galvos, kaip viešuoju transportu nusigauti iki laidojimo rūmų ar iš jų į kapines, jei tokia pagalba aktuali“, – pridūrė V. Sidabras.

Esant reikalui, užsakovas paimamas iš namų, o po to sutartu laiku parvežamas. „Pavežame ir į kapines, kai reikia užsisakyti duobę. Visuomenė senėja, visuomeninio transporto maršrutai – ne idealūs, artimieji užsienyje. Stengiamės pagelbėti, perimti reikalų naštą tokiu sunkiu metu. Suprantame kiekvieno gedinčiojo netekties skausmą“, – sakė V. Sidabras.

Kainos – prieinamos

Laidojimo rūmai „Tylos namai“ veikia architekto Alfredo Paulausko suprojektuotame laidojimo pastatų komplekse Jonavos g. Šis kompleksas pripažintas kultūros paveldo vertybe.

Atnaujintuose laidojimo rūmuose įrengti poilsio kambariai, bendravimo erdvės, viena didžiausių šarvojimo salių šalyje – 200 kv. m ploto. Mažiausia salė – 35 kv. m.

Pasitikėjimas: profesionalūs darbuotojai ant savo pečių perima visus organizacinius rūpesčius, nesvarbu, kokio dydžio laidotuvės. („Tylos namų“ nuotr.)

„Tylos namai“, turi didžiausią ritualinių prekių, drabužių parduotuvę, turi daugiausiai vietų pagarbiai laikyti velioniams iki juos pašarvojant salėje. Artimieji turi laiko ramiai apsispręsti

dėl įvairių šarvojimo, atsisveikinimo detalių ir t.t., bei atsisveikinimą ir laidotuves organizuoti palūkėjus kelias dienas ar net savaitę.

Didelis tinklas prekes iš tiekėjų užsitikrina palankesnėmis kainomis nei atskiros įmonės, todėl gali pasiūlyti geresnes kainas nei konkurentai.

Dar kita svarbi detalė – pasirūpinta erdvia nemokama automobilių stovėjimo aikštele, kad nereikėtų sukti galvos dėl vietos paieškos ar kaip susimokėti už parkavimą.

Itin gerų įvertinimų yra sulaukusi bendrovės floristė, kurianti gėlių kompozicijas, karsto, urnos papuošimus pagal individualius pageidavimus.

„Didelę dalį paslaugų teikiame visą parą, pradedant pirmine konsultacija, laidojimo dokumentų tvarkymu, mirusiojo paėmimu iš įvykio vietos ar iš gydymo įstaigos, palaikų paruošimu, tarptautiniais mirusiųjų pervežimais, tarpininkavimu, perlaidojimu (ekshumacija), baigiant laidotuvių dalyvių apsauga, laidotuvių organizavimu pagal valstybinį protokolą, karsto bei urnos nešimu, autokatafalko nuoma, duobės kasimas, kapo sutvarkymu, pasirūpinimas gedulingais pietumis, fotografu, įvairiais nestandartiniais sprendimais pagal individualius pageidavimus“, – vardijo V. Sidabras.

Kiekvienam atsisveikinimui ir laidotuvėms skiriama atskira darbuotojų komanda.

Daugiau informacijos rasite reverum.lt ir tylosnamai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

FRANKO KRUKO biznis

FRANKO KRUKO biznis portretas
Visada mire ir mi rs . O sita jusu reclama kam? Gal kas nors ruosiasi pa si karti? Tai paskubekite kol sale nemokama.Ar kaip?

Petrien

Petrien portretas
Kaimiečių mada pinigus ant lavonų leisti, o kitų mada iš durniu pinigus daryti

teko turėti reikalų

teko turėti reikalų portretas
be priekaištų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių