Turistų autobusams prie Kauno pilies nebeliko vietos

Miesto valdžios sprendimas leisti aikštelėje prie Kauno pilies automobilius statyti nemokamai papiktino autobusų vairuotojus, kurie čia neberanda laisvų vietų.

Ne vienerius metus galiojusią automobilių statymo tvarką politikai pakeitė šių metų vasarį, nes to pageidavo Kauno senamiesčio draugija, tikėdamasi, kad transporto srautas sumažės Rotušės aikštėje. Dabar aikštelėje prie pilies automobilius galima nemokamai statyti iki 24 val. Tačiau priimant sprendimą, matyt, nepagalvota, kad aikštelėje gali neužtekti vietos turistų autobusams.

Atėjus pavasariui bei prasidėjus turistiniam sezonui tapo aišku, kad nauja tvarka nenaudinga prie pilies stojantiems autobusams.

„Tai rimta bėda, todėl turėjome surasti alternatyvią vietą, kur autobusai galėtų sustoti, atvažiavę prie Kauno pilies“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Nuspręsta, kad turistų autobusai persikels į šalia Kauno pilies esančią mokamą aikštelę prie kavinės „Žemyn upe“.

„Sukabinsime ženklus, kurie leis autobusams nemokamai stovėti šioje aikštelėje, bet automobiliams išliks sena tvarka – statymas bus mokamas“, – aiškino G. Degutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turistė

Turistė portretas
Prie Prismos mačiau stovintį Klaipėdos autobusą. Ir vietos aikštėje pakankamai, ir tualetų daug, ir parduotuvė čia pat. O išvažiuojančioms grupėms, net ir automobilį palikti galima. Ar blogai manau?

Nustebes

Nustebes portretas
Nezinojau, kad tiek daug turistu privaziuoja, kad net vietos nebeliko. Manau, kad reikia apmokestinti visus turistus, bet brangiai , is karto apmazes.

as

as portretas
o nepaprasciau toje aiksteleje pazymeti tik autobusams skirtas vietas, nubraizyti linijas. Tilptu visi -ir autobusai ir automobiliai . Ar toks sprendimo budas per daug sudetingas ponams valdininkams ? :)
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių