Trečiojo vicemero postas lieka laisvas: pandemijos metu neieškos?

Kol kas nėra kandidatų, kurie užimtų praėjusių metų pabaigoje atlaisvintą Kauno mero pavaduotojo postą. Miesto valdžia aiškina, esą dabar netinkamas laikas ieškoti naujo vicemero.

Ne visa komanda

"Kauno diena" primena, kad paskutiniame metų miesto tarybos posėdyje buvo patenkintas Rasos Šnapštienės prašymas atleisti ją iš vicemero pareigų. Nors šiais metais jau Kauno taryba posėdžiavo, naujo vicemero nepaskyrė.

R.Šnapštienė pasitraukimą iš Kauno mero komandos motyvavo asmeninėmis priežastimis. Ji toliau liko dirbti miesto taryboje, tačiau vicemero postas lieka laisvas.

Politikei buvo patikėta rūpintis bendravimu su bendruomenėmis, ryšių su nevyriausybinėmis organizacijomis palaikymu. Taip pat ji kuravo socialinius reikalus, sveikatos apsaugos, švietimo ir viešojo valdymo modernizavimo sritis. Kol nėra naujo vicemero, šias sritis laikinai perėmė kiti mero pavaduotojai.

"Šiuo metu visas darbo sritis sėkmingai perėmė tiek vicemerai, tiek administracijos direktoriaus pavaduotojai ir patys administracijos darbuotojai", – apie tai, kad R.Šnapštienės darbus pasiskirstė kiti, dienraščiui komentavo Kauno vicemeras Andrius Palionis.

R.Šnapštienė pasitraukė iš vicemero posto, tačiau liko dirbti Kauno taryboje. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Pandemijos metu neieškos?

Mero pavaduotojas užsiminė, kad šiuo metu esą yra svarbesnių darbų nei naujo vicemero paieškos. Kyla prielaida, kad dar ilgai neišgirsime pavardės kandidato, kuris galėtų užpildyti atsivėrusią miesto vadovų komandos spragą.

Dėl naujo vicemero pozicijos tokiu metu nenorime priimti skubotų ir iki galo nepasvertų sprendimų.

"Šiuo metu šalyje siaučiant pandemijai aukštesnėse darbų sąrašo pozicijose rikiuojasi daug kitų svarbių ir neatidėliotinų darbų. Dėl tos pačios priežasties administracijoje, kaip greičiausiai ir daugumoje įmonių ar įstaigų gerokai pasikeitė ir pats darbo pobūdis. Todėl dėl naujo vicemero pozicijos tokiu metu nenorime priimti skubotų ir iki galo nepasvertų sprendimų", – komentavo A.Palionis, neįvardydamas, ar artimiausiame tarybos posėdyje galėtų būti tvirtinamas naujas komandos narys.

Kauno vicemeras pridūrė, kad dabar esą taupomi pinigai, todėl tai dar viena priežastis, kodėl neskubama ieškoti kandidato, kuris galėtų užimti R.Šnapštienės vietą. "Beje, šiuo laikotarpiu, daugybei gyventojų susiduriant su koronaviruso sukeltais finansiniais sunkumais, meras ir savivaldybė taip pat taupo kauniečių pinigus – iki tol, kol nėra būtinybės, trečiojo vicemero darbo užmokesčiui skirti pinigai tikslingiau gali būti panaudoti kitoms būtinoms išlaidoms", – teigė mero pavaduotojas.

Paieškos gali užtrukti?

Kadangi neskubama siūlyti naujo kandidato į vicemero postą, kyla klausimų, ar yra iš ko rinktis. Mat, kai "Vieningas Kaunas" buvo perrinktas antrai kadencijai, vicemerų komanda taip pat ne iš karto buvo suformuota.

"Kauno diena" primena, kad 2019-ųjų kovą vykusiuose savivaldybių tarybos rinkimuose antrai kadencijai miestiečiai Kauno vairą patikėjo Visvaldo Matijošaičio vedamai "Vieningo Kauno" komandai. Tačiau pirmuosiuose posėdžiuose tąkart buvo patvirtinta tik dalis komandos. Vicemerais tuomet tapo R.Šnapštienė ir A.Palionis, o trečiasis postas liko laisvas.

Pasak A.Palionio, trečiojo vicemero kol kas neieškoma. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Tada trečiojo komandos nario paieškos užtruko apie keturis mėnesius ir Mantą Jurgutį Kauno miesto taryba patvirtino tik liepą. Neatmetama prielaida, kad ir šį kartą bus ilgai ieškoma, kas galėtų pakeisti iš mero pavaduotojų pareigų pasitraukusią R.Šnapštienę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvo dar daugiau

buvo dar daugiau portretas
kai kas dar nepamiršo, kad prie vykdomojo komiteto (šiais laikais - savivaldybės) tuomet dar buvo ir rajoniniai vykdomieji, o kur dar kompartijos komitetai, tad tarnautojų tikrai per visus juos buvo kur kas daugiau nei dabar savivaldybėje.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Per daug Kauno miesto savivaldybėje tarnautojų ,tarybiniais laikais buvo 450 jų ,nebuvo kompiuteriu ir tokių naujų technologijų ir užteko.

Nereikia

Nereikia portretas
Ta vieta niekam nereikalinga buvo,tuščia ji buvo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių