Tradicinė gimnazijos sporto šventė – naujame aikštyne

  • Teksto dydis:

Ruduo Kauno rajonui – įkurtuvių ir darbų pabaigtuvių metas. Vos prieš savaitę Raudondvaryje buvo atidarytas naujas sporto aikštynas, o šiandien šventė – Babtų bendruomenėje: gimnazija nuo šiol turės savo sporto erdvę.

Taip jau sutapo, kad sporto aikštyno atidarymo dieną gimnazijoje nuo ryto vyko tradicinė Babtų gimnazijos sporto šventė. "Žinau, kad mokiniai nekantriai laukia, kada galės išbandyti naujai įrengtas aikšteles, tad daugiau jų nebekankinkime ir skelbkime aikštyno atidarymą", – prieš juostelės kirpimą į mokyklos bendruomenę kreipėsi Babtų gimnazijos direktorė Renata Liagienė.

Anot mokyklos vadovės, buvusi Babtų gimnazijos sporto infrastruktūra neatitiko gimnazijos ir visos bendruomenės jaunimo užimtumo poreikio. Šiuo metu mokykloje mokosi 457 mokiniai, kurie ir naudosis šiuo aikštynu.

Sporto aikštynas atnaujintas per LEADER programą įgyvendinant Kauno rajono vietos veiklos grupės Vietos plėtros strategiją. Bendra projekto vertė – 234 tūkst. eurų. 92 tūkst. eurų – Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtros lėšos, likusias lėšas skyrė Kauno rajono savivaldybė.

Už šias lėšas įrengta daugiafunkcė krepšinio ir tinklinio bei mažojo futbolo aikštelės. Savivaldybė pasirūpino, kad būtų įrengtas ir sporto aikštyno apšvietimas, apsauginė tvora, dviračių stovai, nutiesti pėsčiųjų takai, pastatytos žiūrovų tribūnos. Aikštyno atnaujinimo darbus atliko UAB "Vilungė"

"Šiandien džiugi diena Babtams. Pandemija dar kartą mums įrodė, kaip svarbu stiprinti sveikatą, o sportas ir fizinis aktyvus neatsiejami nuo sveikos gyvensenos. Tikiu, kad naujos ir modernios sporto aikštelės padės mokiniams siekti ne tik gerų, bet ir aukštų sportinių rezultatų", – daug pergalių linkėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Po sveikinimo kalbų tinklinio aikštėje ir mažojo futbolo aikštelėje įvyko pirmosios rungtynės, kurioms teisėjavo vicemerai P.Visockas ir Antanas Nesteckis. Po sporto varžybų visi vaišinosi sočia koše ir arbata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių