Šv. Jurgio Kankinio bažnyčią papuošė dar vienas vitražas

Šv.Jurgio Kankinio bažnyčioje sparčiai gausėja vitražų kolekcija. Lankytojai šį savaitgalį turėtų atkreipti į naujausiąjį kūrinį – šv.Joakimo vitražą.

Šalia Kauno pilies esančioje Šv.Jurgio Kankinio bažnyčioje prieš keletą dienų paprastą langą pakeitė spalvotas šv.Joakimo vitražas. Jis įsitaisė šalia kitų šventųjų. Naująjį kūrinį dotavo Ridzevičių šeima.

"Vitražą įdėti trunka apie dvi dienas. Lankytojai jo dar nematė. Sekmadienį, per šv.Mišias jį kauniečiai pamatys pirmą kartą. Tuomet vitražą ir pašventinsime", – sakė kunigas Juozapas Marija Žukauskas.

Iš tūkstančio spalvotų stikliukų naująjį šv.Joakimo atvaizdą sudėliojo dailininkas vitražistas Bronius Bružas. Jis yra kūręs ir kitas šventųjų mozaikas, kurios puošia bažnyčios langus.

Naująjį kūrinį aprodęs kunigas Juozapas prisipažino, kad jam arčiau širdies – pirmieji vitražai, nes naujausiuose kūriniuose yra daug detalių, ne visas galima įžiūrėti.

"Man norisi daugiau šviesos, bet čia skonio reikalas", – pridūrė dvasininkas.

Jis pasakojo, kad Šv.Jurgio Kankinio bažnyčios pietinė ir šiaurinė dalis jau užpildyta vitražais. Čia įsikūrė šventųjų Klaros, Jono, Onos, Kazimiero, Pranciškaus, Jurgio ir Juozapo atvaizdai. Taip pat langus puošia "Nekaltas Marijos prasidėjimas" bei "Kankinio" stiklo mozaikos kūriniai.

Vitražais planuojama papuošti visus bažnyčios langus. Kunigas sakė, kad vakarinėje bažnyčios pusėje dar likę paprasti langai, tačiau ir čia laikui bėgant atsiras vitražai. Jie bus ir languose priešais didįjį altorių, tačiau čia kūriniai bus gerokai mažesni nei ant šoninių sienų.

"Šiuose didžiuosiuose languose atsiras Lietuvos istoriją menantis vitražas, taip pat skirsime dėmesio ir pranciškonų atvykimui į mūsų šalį", – užsiminė kun. J.Žukauskas.

Dar vienas vitražas Šv.Jurgio Kankinio bažnyčią turėtų pasiekti balandžio 23 d. Kada bus papuošti visi maldos namų langai, kunigas dar negali pasakyti. Tai priklauso nuo rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė,

Kaunietė, portretas
Pagarba Ridzevičių šeimai.

Kaunas

Kaunas portretas
Grazu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių