Šokiravo gatvėje užfiksuoto vyro su vežimėliu elgesys: bent vaiką pasaugotų!

Kaune užfiksuotą situaciją galima kilstelėti į neatsargumo viršūnes. Vyras, stumiantis vaikišką vežimėlį tamsiu paros metu važiuojamąja kelio priešinga kryptimi nei važiuoja transporto priemonės, gerokai pašiurpino ir papiktino nufilmuotą vaizdo medžiagą pamačiusius internautus.

Vaizdo įraše, pasidalytame socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“, matoma, kaip atvažiuojantis automobilis priekinių žibintų šviesomis apšviečia iki tol tolumoje neregimą vyrišką siluetą, stumiantį vaikišką vežimėlį. Minėtas asmuo rizikuodamas savo ir, tikėtina, kūdikio saugumu eina ne tik prieš eismą, bet ir važiuojamąja kelio dalimi.

Aptariama situacija nestokojo internautų dėmesio, laidančio kritikos strėlės į šitaip neatsakingai besielgusio vyro pusę. „Kaip be atšvaito ir jokio mirksinčio daikto? Bent telefoną pasiimtų žibintuvėlį įsijungęs“, – patarimais dalijosi Lina. „Tai šaligatvis kam skirtas? Su vaiku šitaip važiuoti keliu... Nežinau, galvoje tikriausiai – visiškas vakuumas“, – rėžė Marius. O prie diskusijos prisijungęs Laimonas nedaugžodžiavo: „Ką galiu pasakyti? Kvailas, bent vaiką pasaugotų“.

Kiti internautai pažvelgė ir į pozityviąją šios istorijos pusę, kad incidentas, laimei, praėjo be aukų, nes atvažiuojančio automobilio vairuotojas laiku pastebėjo žmogaus siluetą ir tinkamai suvaldė esamą situaciją. „Žmonės visiškai nesaugoja savęs ir jei situacija būtų pakrypusi kita linkme, būtų apkaltintas vairuotojas, kad neva lekia dideliu greičiu ir nemato pėsčiųjų“, – pabrėžė Giedrius.

O Juozas užsiminė, jog tokiais atvejais būtų geriausia šitaip neatsargiai besielgiančiam vyrui įkrėsti beržinės košės ir paaiškinti galimas tokio elgesio pasekmes. „Šaligatvių remontui skiriami dideli pinigai, bet žmonės vis tiek lenda į važiuojamąją dalį“, – stebėjosi socialiniame tinkle komentavęs Antanas.

Diskusijoje internautai taip pat ne kartą akcentavo, jog toks atvejis negali likti nuošalyje, apie jį vertėtų pranešti Vaiko teisių specialistams dėl, tikėtina, mažam vaikui suaugusio asmens sukelto pavojaus.

Su vaiku šitaip važiuoti keliu... Nežinau, galvoje tikriausiai – visiškas vakuumas.

Socialiniame tinkle patalpintą vaizdo įrašą komentavę Kauno apskrities pareigūnai pabrėžė, kad eidamas ir stumdamas vaikišką vežimėlį važiuojamąja kelio dalimi, kai greta yra šaligatvis, asmuo ne tik pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET), bet ir sukelia pavojingą situaciją eisme, rizikuodamas kitų ir savo bei vaiko gyvybe bei sveikata.

„Kelių eismo taisyklėse (KET) numatyta, kad pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten, kur jų nėra – kelkraščiu. Jeigu šaligatvio, pėsčiųjų tako, kelkraščio nėra arba jais eiti negalima, tuomet leidžiama eiti važiuojamosios dalies pakraščiu. Tačiau svarbiausia turėtų būti sveikata ir saugumas. Važiuojantis transporto priemonės vairuotojas tokiu atveju būtų priverstas staigiai stabdyti, kadangi tamsiu paros metu eismas yra gana intensyvus, o tokie veiksmai gali sukelti avarinę situaciją su itin skaudžiomis pasekmėmis“, – sakė Kauno pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvė

Lietuvė portretas
Tai reikėjo sustoti ir kultūringai sudrausminti

...

... portretas
Krabograde viskas KRABIŠKA!

Tomas

Tomas portretas
Na galiu pasakyt visiski debilai toki straipsni cia sukure.... isigilinkit pirma del saligatviu ir panasei pries rasydami...matyt neturit ka daugiau rasyt
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių