Šiukšlės upėse Kauno valdininkams akių nebado?

Daugelis mėgsta pasigirti, kad Kaunas – upių miestas. Tačiau šiuo metu Nemuno ir Neries pakrantės kelia ne susižavėjimą, o pasipiktinimą.

Daugelis mėgsta pasigirti, kad Kaunas – upių miestas. Tačiau šiuo metu Nemuno ir Neries pakrantės kelia ne susižavėjimą, o pasipiktinimą. Dėl menkų kritulių smarkiai nusekusios upės atidengė kalnus šiukšlių, kurias šiandien daug paprasčiau surinkti ir išvežti. Vis dėlto Kauno valdininkai neskuba. Gal laukia, kol prasidės gausūs lietūs ir vanduo vėl paslėps ištisus metus upių dugne riogsančias atliekas.

Senos padangos, buteliai, statybinės medžiagos, net prekybos centro vežimėlis – visą šį šlamštą galima plika akimi pamatyti Kaune pasivaikščiojus Nemuno pakrante. Pavasarį per švaros akciją „Darom“, norint išvalyti vandens telkinius, į pagalbą kviečiami net narai, tačiau šiandien, kai šiukšlės lengvai ranka pasiekiamos, jos miesto valdininkams akių, regis, nebado.

Už atliekų tvarkymą atsakingos „Kauno švaros“ atstovai teigia dar negavę užsakymo iš savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus, todėl upių valyti neplanuoja. Tuo metu Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Aloyzas Pakalniškis tvirtina, kad darbai kažkada turėtų prasidėti. Kada ir kur konkrečiai – nenurodė. 

„Prieš keletą dienų specialistei pavedžiau išsiaiškinti, kuriose vietose įmanoma nusileisti ir prieiti prie šiukšlių. Tada jas ir rinksime“, – kalbėjo A. Pakalniškis, mat vietomis Nemuno krantinės aukštis viršija du metrus.

Valdininkas įsitikinęs, kad užėję lietūs nesukliudys surinkti šiukšlių.

„Lietaus nesibaiminame, lis nesmarkiai ir šiems darbams nesutrukdys“, – abstrakčiai kalbėjo A. Pakalniškis.

Kol Kauno valdininkai trypčioja vietoje, Vilniuje šiukšles iš Vilnelės ir Neries dugno rinko jau prieš savaitę. „Rekordiškai nusekęs vanduo – proga apsitvarkyti ir išsivalyti upes“, – ragino aplinkos viceministras Linas Jonauskas. Ar Kauno valdininkai nepramiegos šio šanso?



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
verkiant reik daryt talka,kur zalieji dingo

ww

ww portretas
Pranui Mo. Valde ne puse metu,o 1 men.ir ne Matijosaitis,o Mikaitis ir pagalius i ratus visa laika kiso Kupcinskas,kuris sedejo (tikrai sedejo,o ne dirbo) mero kedeje 8 metus ir kabino miestieciams makaronus ant ausu,o darbu ir su ziuronais nebuvo imanoma iziureti. Ir kad jus - konservai - visada linke ieskoti kaltu,o saves nematete,nematote ir nenorite matyti,taip pat faktas. O Matijosaitis saunuolis ir manau,kad Kaunas greitu laiku atsigaus ir pasidarys vertas laikinosios sostines vardo. Tikiuosi ir Vilniuj nuslostys nosi (seniai laikas).

Vestuvių generolai

Vestuvių generolai portretas
Naujoji miesto valdžia labai norėjo valdyti, bet labai nenori dirbti.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių