Šiukšles belieka dėtis į kišenę?

„Kauno dienos“ skaitytojas pasiskundė, kad mieste, ypač krantinėje, trūkstant šiukšliadėžių, net septynios vos kas 20 metrų yra išrikiuotos palei pat Karaliaus Mindaugo prospektą.

„Kauno dienos“ skaitytojas pasiskundė, kad mieste, ypač krantinėje, trūkstant šiukšliadėžių, net septynios vos kas 20 metrų yra išrikiuotos palei pat Karaliaus Mindaugo prospektą.

„Absurdiška situacija. Vaikščiodamas krantinėje šiukšles su savimi turi neštis iki pat Santakos, nes nėra, kur jų išmesti, o prie gatvės jos sustatytos viena šalia kitos. Niekas jomis nesinaudoja“, – piktinosi skaitytojas Jonas.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, šiukšliadėžės prie Karaliaus Mindaugo prospekto stovi jau keletą metų – nuo 2011 metais Kaune vykusio Europos krepšinio čempionato.

„Dabar jos tarnauja, kai „Žalgirio" arenoje vyksta renginiai. Tikrai niekam netrukdo“, – sakė specialistas.

Jis pripažino, kad krantinėje šiuo metu tikrai yra likę tik keturios šiukšliadėžės iš prieš dvejus metus pastatytų 22-jų. „Didžioji dalis atsidūrė Nemune. Jos buvo įstatytos į tą betoninį langelį, tačiau vistiek kažkam užkliūdavo“, – sakė A. Pakalniškis.

Specialistas pažadėjo, kad per savaitę pakrantėje atsiras maždaug dešimt naujų šiukšliadėžių, tačiau šįkart jos bus kažkokiu būdu pritvirtintos.

„Bandysime jas taip pritvirtinti, kad alaus išgėrus taip lengvai neišsiluptų“, – šypsojosi pašnekovas, pridūręs, kad nuo piktų žmonių niekaip neapsisaugosi.

Pasak specialisto, šiukšliadėžių tikrai netrūksta palipus link Karaliaus Mindaugo prospekto – prie požeminių perėjų, šalia „Žalgirio" arenos. „Ne visiems, matyt, pavyksta iki ten nueiti. Iš tikro, savaitės bėgyje krantinėje atsiras 10 šiukšliadėžių“, – pažadėjo A. Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;;lviciunia

;;lviciunia portretas
Anksčiau Nemuno saloje nebuvo nei vienos šiukšliadežes.Dabar ju yra(deka pastatytu treniruokliu) ne perdaug,bet kita beda-nera jokio ju uždengimo.Varnos išmeto iš ju visa turini ir vaizdelis gaunasi nekoks.Atrodo reikia visai nedaug-uždengimo.Bendrai visur ukiškumo truksta.

užsienį

užsienį portretas
buvo atliktas toks eksperimentas,kai virš šiukšledėžių pritvirtino krepšinio lankus,tai besimėtančių šiukšlių kiekis sumažėjo,nes dauguma stengėsi pataikyti į "kašę".Tad Kaune įtaisyti tokias "kašes" gyventojams ir atvykusiems į Kauną iš kitur tai taptų puiki pramoga.Na ir nepagailėti tuo pačiu pritaisyti kamerų,kad ilgapirščiai nepridarytų nuostolių.Ir nereik kažko stipraus,tereik išrinkti reikiamą aukštį,kad galėtų pataikyti ne tik suaugę,bet ir vaikai.

JONAS

JONAS portretas
kAS CIA NAUJO JUK MIESTO UKIUI VADOVAUJA PAKALNISKIS
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių