Šimpanzė Regina pakeliui į naują gyvenimą

Vienintelė Lietuvoje šimpanzė Regina perkelta į Lietuvos zoologijos sodą. Tai tik stotelė prieš kelionę į naują gyvenimą Olandijoje.

Apie 10 val. prie Agnės Zobovienės namų Kaune susirinko Zoologijos sodo, Aplinkos apsaugos departamento Kauno skyriaus darbuotojai. Buvo sutarta, kad A.Zobovienė pati perveš Reginą į Zoologijos sodą, tačiau susirinkusieji buvo pasiruošę ir nenumatytiems laukinio gyvūno sumanymams.

Iš namo A.Zobovienė ir Regina išėjo susikibusios už rankų. Agnė pravėrė automobilio dureles ir Regina paklusniai įlipo vidun. Šimpanzė patogiai įsitaisė priekinėje keleivio vietoje ir mašina pajudėjo. 

Iki Zoologijos sodo kelionė vyko sklandžiai. Įtampa atsirado tik prie pat laikinojo Reginos voljero. A.Zobovienė pirmoji įėjo į narvą ir kvietė paskui save buvusią augintinę. Pastaroji įsirėžusi stovėjo ir nekrutėjo iš vietos, po to puolė šeimininkę.

„Greičiausiai tai buvo iš baimės. Regina pajuto svetimus kvapus ir išsigando. Teko ją primigdyti“, - vos atgaudama kvapą pasakojo A.Zobovienė. 

Paguldžiusi ir atsisveikinusi su Regina moteris apsiverkė. „Plyšta širdis. Tik žinau, kad ten, Olandijoje, jai bus tikrai geriau“, - ašarojo A.Zobovienė.

Tiesa kaip greitai Regina pateks į išsvajotąjį rojų dar nežinia. Jos kelionei trukdo neįsiteisėję teismų sprendimai. Praėjusį mėnesį Kauno apylinkės teismas leido šimpanzę konfiskuoti iš jos šeimininko „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktoriaus Mykolo Zobovo. Teismo sprendimu Regina perimta Valstybės žinion. 

Tačiau šeimininkas vis dar tikisi susigrąžinti nelegaliai įsigytą ir ilgus metus gyvūnui netinkamomis sąlygomis kalintą Reginą. M.Zobovas apskundė Kauno apylinkės teismo sprendimus. Tuo jis uždegė raudoną šviesą Reginos kelyje į Olandijoje esantį rezervatas šimpanzėms.


Šiame straipsnyje: šimpanzėZobovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP portretas
MAN TA ZUBOVA BAISI LINDO PRIE TO SENELIO I LOVA ISLINDO IS SKURDO O DABAR PONIA VAIDINA SLYKSTI SAVANAUDE JIOKIOS MORALES IR SAZINES

qwert

qwert portretas
tikrai,kad kilnus darbas.didelis aciu tiems,kas prisidejo prie jos islaisvinimo.tikiuosi,kad ateityje pas ja,viskas bus ok.

mociute

mociute portretas
Rezervuaras ??? šimpanzėms
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių