Simbolinė lankytojų dovana Kadagių slėniui: pirko lentas

  • Teksto dydis:

Populiarumu aplenkiantis daugybę lankytinų vietų Kadagių slėnis, tiksliau, pažintinis jo takas jau senokai laukė atnaujinimo. "Kauno dienos" raginimas lankytojams prisidėti, kad būtų pakeista kuo daugiau pūvančių šioje unikalioje vietoje nutiesto apžvalgos tako medinėms lentoms pakeisti, buvo išgirstas. 

 

"Viščiukus skaičiuoja rudenį, o per metus įkaltas lentas Kadagių slėnyje - metams baigiantis", - tako atnaujinimo rezultatais socialiniame tinkle pasidalijo Kauno marių regioninio parko direkcija.

Simboliškas sutapimas, kad, direkcijos skaičiavimu, surinkta tiek pinigų, kad už juos jau spėta pakeisti lygiai 100 lentų!

"Tai jūsų dovana takui, kuris pamažu, lenta po lentos, atnaujinamas. Puikus skaičius Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga. O dar didesnis sutapimas, kad nuotraukoje užfiksuota šimtoji lenta buvo gimtadienio dovana. Dėkojame visiems už dovanas - įsigytas lentas. Linkime, kad atsinaujinantis takas ir toliau DOVANOTŲ mūsų lankytojams daug įsimintinų pasivaikščiojimų", - teigė direkcijos atstovai.

Takas driekiasi 1,3 km. Trečdalis jo išklotas siauromis medinėmis lentelėmis.

"Niekada neskaičiavome, kiek jų iš viso yra. Įdomu būtų sužinoti", – apie gamtos perlą, kurio unikalumą 2013-aisiais pripažino EDEN (European Desintations of Excellence – Patraukliausios Europos vietovės) projekto komisija pasakojo Kauno marių regioninio parko direkcijos vyriausiasis specialistas Evaldas Makrickas.

Slėnis įspūdingai atrodo įvairiais metų laikais.

Kadagys – vienintelis Lietuvoje, išskiriantis tiek daug dezinfekuojančių ir gydančių medžiagų fitoncidų. Kai kuriems pabuvus čia, net galva apsisuka nuo gryno oro.

Slėnyje visi kadagiai išaugę natūraliai. Kai kurie jų skaičiuoja kelis šimtus metų.

Augalams čia labai palankios sąlygos. Šlaito atokaitoje įšilęs oras atsimuša į mišką, todėl visi žolynai klesti tankiu sodriu kilimu nuklodami žemę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš  portretas
Pradžių reikėjo daryti iš ilgaamžės medienos rūšių (maumedis, kt. egzotikos), nereiktų pinigų mėtyti ir perdavinėti.

Vienok

Vienok portretas
Būtų įdomu sužinoti, kiek taką įrengusi kompanija paskaičiavo už vieną lentą ir kokį garantinį laiką įsipareigojo taką prižiūrėti?

:)

:) portretas
LT lentų pritrūko? Kur IKEA?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių