SEL koncerte apsilankęs kaunietis be užuolankų: galimybių pasų tikrai niekas netikrino

  • Teksto dydis:

Nerimsta aistros po kalėdinio SEL koncerto Kaune. Legendinė atlikėjo Egidijaus Dragūno frazė „daug garso ir šviesų“, po grandiozinio šou gali virsti fraze „daug garso ir daug problemų“.

Sausakimšoje „Žalgirio arenoje“ šeštadienį rinkosi tūkstančiai gerbėjų. 

Viešai prisistatyti nenorintis koncerte buvęs kaunietis LNK sakė, kad įsijautę gerbėjai pamiršo saugumo reikalavimus.

„Apsauga buvo su kaukėmis, visas personalas buvo su kaukėmis, bet klausytojai, turbūt didžioji dalis, buvo be kaukių. Realiai, tos apsaugos buvo gana mažai“, – sakė kaunietis.

Epidemiologai, matydami vaizdus iš koncerto, griebiasi už galvos ir sako, kad tokio masto renginyje, jeigu netaikomos išimtys, kaukės visiems griežtai privalomos. „Uždarose erdvėse reikalingos medicininės kaukės arba respiratoriai. Ypatingai dabartiniu metu, kai tikrai omikron plinta Lietuvoje“, – kalbėjo epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Panašu, kad į galimybių pasus buvo pažiūrėta pro pirštus.

„Masė žmonių prie įėjimo, didžioji dalis, aišku, be kaukių, nes lauke. Galimybių pasų tikrai niekas netikrino, buvo tikrinami tik bilietai, praleidžiama praėjimuose viskas“, – prisiminė koncerto žiūrovas.

Kaunietis koncerte saugiai nesijautė.

„Dėl saugumo, čia kiekvieno asmeninis reikalas. Bet žiūrint į esamą situaciją, tikrai nebuvo kažkas labai jau saugu“, – kalbėjo vyras.

Panašu, kad SEL gaus laišką ne iš Paryžiaus, bet iš policijos. Buvo sulaukta penkių skundų.

Tyrimą pradėjo ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVCS). „Renkama visa informacija, kurią įmanoma rasti, ir bus vykdomas tyrimas. Bus duodami paklausimai atsakingoms institucijoms, organizatoriams ir kitiems atsakingiems asmenims. Renkama medžiaga ir priimami sprendimai“, – sakė Visuomenės sveikatos saugos skyriaus patarėja Inga Šapokaitė.

Užmerkti akių neplanuoja ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. „NVSC, tarnybos žiūrės, aiškinsis, yra perduoti pavedimai, o paskui įsitrauks kitos institucijos, nes už renginius atsakinga ir savivaldybės administracija, ir tiesiog bus konkrečiai žiūrima. Bet tyrimas tikrai bus“, – sakė A. Dulkys.

Gyventojai piktinasi dėl skandalingo koncerto ir dvejopų standartų. „Į darželio vaidinimą negalėjome nueiti, o kiti gali po 15 tūkstančių būti arenoje. Dviprasmiška labai“, – sakė sutikta kaunietė.

„Jie turbūt žino, kuo rizikuoja. Ne tik savo sveikata ir gyvybe, bet ir tėvų, artimųjų“, – sakė kita praeivė.

Kitas kalbintas vyras teigė, kad jam svarbu, kad žmonėms linksma būtų. „Daugiau – viską palaikau. Svarbu, kad saugumas būtų.“

Epidemiologai sako, kad plintant omikron atmainai, po SEL koncerto, statistika paaiškės greitai, nes vienas žmogus gali užkrėsti bent dešimt kitų.

„Žmonės, kurie galimai galėjo turėti vieną ar kitą užkratą, kalbant apie omikron, tai taip, rezultatus galime turėti greitu metu. Nes inkubacinis periodas yra žymiai trumpesnis, kartais nesiekia net ir septynių dienų“, – sakė D. Razmuvienė.

Koncerto dalyviams gali grėsti iki 1,5 tūkstančio eurų baudos.

„Aš galiu pasakyti, pakartoti tą patį, ką prieš du metus sakė Aurelijus Veryga: o kam kaukės, plaukit rankas. Tai šiandien aš irgi tą patį galiu pasakyti. Rytoj, kai užveš kaukių ir jas reikės parduoti, sakys, užsidėkit kaukes. Tai visiškai neturi įtakos. Žmonės ne pirmą dieną šitoje pandemijoje, visi puikiai viską žino, kas tai yra, ir čia kiekvieno atsakomybės reikalas. Gal kažkas turėjo limonadą ar šampaną rankoje, kažkas gėrė, dainavo, aš nežinau. Čia kiekvieno reikalas. Bet kiekvienas žmogus aiškiai žino, visi informuoti“, – LNK sakė Egidijus Dragūnas.

Pandemijos reikalavimų nesilaikymas SEL koncerte buvo ne vienintelė problema. Policija gavo kelis pranešimus dėl vagysčių bei viešosios tvarkos pažeidimų. Koncerto metu į areną lėkė ir ugniagesiai ir policija, nes pilnoje mašinų aikštelėje užsiliepsnojo automobilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Korumpuota byla. Visos 3 firmos korumpuotos.

As ten buvau

As ten buvau portretas
Tegul maziau mala suda.Tikrino tuos G.pasus.pries mane porele turėjo angliska G pasa.neileido.del to eina i koncertus,kad suda maltus.Gal visai tam koncerte ir nebuvo.Po srities sventiniu koncertu nelabai statistika ir padidėjo.

Reikejo pasiusti WC

Reikejo pasiusti WC portretas
Ir 240 kaukoliniu ,kad isvaikytu klausytojus
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių