SBA baldų įmonių pardavimai per pusmetį – didžiausi grupės istorijoje

  • Teksto dydis:

Didžiausio Baltijos šalyse SBA baldų sektoriaus pardavimai pirmąjį šių metų pusmetį buvo didžiausi grupės istorijoje ir pasiekė 158,4 mln. eurų. Tai ketvirtadaliu daugiau nei tuo pat metu pandeminiais 2020 m., kai produkcijos parduota už 125,8 mln. eurų. Antrąjį pusmetį grupės įmonės numato didinti pardavimų apimtis ir sparčiai tęsti įsibėgėjusius stambius plėtros projektus.

„Laikas atsipalaiduoti tikrai dar neatėjo ir situacija globalioje rinkoje išlieka įtempta tiek dėl žaliavų kainų, tiek dėl trūkinėjančių logistikos grandinių. Sutelktos komandos dėka randame alternatyvių sprendimų ir su šiais iššūkiais susidorojame. Optimizmą dėl pradėjusių stabilizuotis žaliavų kainų, panaikintų karantino apribojimų ir atsigaunančios prekybos slopina šalyse stringanti vakcinacija bei kylanti ketvirtoji pandemijos banga, tačiau pasitikime savo komanda ir tikime, kad jeigu prireiks dar vieno karantino, jis jau nebebus toks griežtas ir didelės įtakos gamybos apimtims nepadarys,“ – sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Anot jo, šiais metais augimą rodantys skaičiai išsipūtė, nes pernai antrąjį ketvirtį pardavimai buvo ženkliai kritę, kadangi dėl karantino ir stojusios prekybos įmonės buvo priverstos skelbti kelių savaičių prastovas.

Tęsiame suplanuotas didžiules investicijas į du projektus: „Kauno baldų“ pastatų konversiją ir naujos, labiausiai robotizuotos regione gamyklos „Inno Line“ statybas šalia Klaipėdos, SBA industrinių inovacijų slėnyje.

„SBA Home“ įmonių grupei priklausančios penkios baldų gamybos bendrovės pardavimus vidutiniškai padidino 24 procentais. „Klaipėdos baldai“ per 2021 m. pirmąjį pusmetį produkcijos pardavė už daugiau kaip 39 mln. eurų – penktadaliu daugiau nei pernai. „Visagino linija“ pardavimus didino 12 proc. iki beveik 36 mln. eurų. Šilutės rajone veikianti „Germanika“ baldų pagamino ir pardavė už 27,6 mln. eurų – tai beveik 40 proc. daugiau nei pandeminių 2020 m. pirmąjį pusmetį. „Šilutės baldai“ produkcijos pardavimus padidino trečdaliu – iki 21,4 mln. eurų. „Mebelain“ augo 43 proc. – iki 19,5 mln. eurų. „SBA Home“ nepriklausanti minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ pardavimus padidino pusantro karto iki 13,7 mln. eurų.

„Nepaisant šių tamsių debesų horizonte tęsiame suplanuotas didžiules investicijas į du projektus: „Kauno baldų“ pastatų konversiją ir naujos, labiausiai robotizuotos regione gamyklos „Inno Line“ statybas šalia Klaipėdos, SBA industrinių inovacijų slėnyje. Jie gerokai išplės SBA baldų sektoriaus gamybos pajėgumus ir leis padidinti mūsų konkurencingumą globaliu mastu,“ – tvirtina E. Valentinavičius.

SBA baldų gamybos sektoriui, be „Kauno baldų“, priklauso „SBA Home“, valdanti baldų gamybos įmones „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Germanika“, „Visagino linija“, „Mebelain“ ir baldų ruošinių gamykla „Laminn“. Taip pat logistikos centrą “Innovo logistika”. Be baldų gamybos, SBA grupė veikia NT ir tekstilės sektoriuose. Grupės įmonėse iš viso dirba apie 5000 žmonių.


Šiame straipsnyje: SBAKauno baldaipardavimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad  portretas
ir dabar dirba pilnu pajėgumu tik yra potvarkis toks, kad lietuviški ,,medinukai" tos medienos nemato - ją pasiima užsienis ar dar kas...kažkaip:D).Šiandien per Žinių r. girdėjau kad verslininkai perka iš Baltarusijos 10% pigiau nei parduoda Lietuva, o iš Skandinavijos 10 %brangiau kai nėra kur dėtis (metinės sutartys spaudžia..). Na o mūsiškiai mūsiškiams gali pasiūlyti tik nekokybišką medį kuri pirkt neapsimoka..Kodėl tep Skverneli yr, aaaa?:D)

...o jeigu

...o jeigu portretas
šios įmonės dirbtų Lietuvos valstybei, kiek biudžetas gautų pelno?

idiotai valdo mus

idiotai valdo mus portretas
FAKTAS,KAD BALDŲ FABRIKAI LETUVOJE,TAI PEILIS MŪSŲ MIŠKAMS.KONCERVŲ REAKCIONIERIAI GALUTINAI SUSIPJOVĖ SU BALTARUSIJA,TAI IŠ TEN MEDIENOS MŪSIŠKIAI NEGAUS,KO PASEKOJE BENZOPJUKLAI ČIA DIRBS 3-IMIS PAMAINOMIS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių