Saldžios Kalėdos atėjo į Kauną: įžiebta pagrindinė miesto eglė!

Nuotoliniu būdu įžiebta pagrindinė Kauno miesto kalėdinė eglutė. Rotušės aikštėje suspindėjo tūkstančiai lempučių, kauniečių lauks morengus primenančios dekoracijos bei jaukumo akcentus sudėlioję avinėliai.

Kitokia šventė

Šiais metais dėl karantino organizuoti masinių renginių nebuvo galima, tad pagrindinė Kauno eglė įžiebta nuotoliniu būdu. Visgi, nors Rotušės aikštėje koncerto nebuvo, jis buvo transliuotas iš saugios aplinkos, tačiau šioje erdvėje kauniečių vis tiek buvo galima sutikti.

Nuotoliniu būdu kauniečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti šventinį eglutės įžiebimo koncertą. Taip saugiai įsileisti Kalėdų laukimą į savo namus ir širdis. Iš televizorių ekranų vaikams mojo Kalėdų senelis, žinomiausias dainas atliko Lietuvos scenos žvaigždės.

Įžiebus eglutę, prie kauniečių namų plykstelėjo fejerverkai. Šiemet miestiečius fejerverkai džiugino ne tik miesto centre, bet net šešiose Kauno vietose, tad dauguma kauniečių šiuos šventinius simbolius galėjo stebėti pro namų langus.

„Kiekvienuose namuose rasime gražiausią eglutę, o čia yra viso miesto puošmena. Šios Kalėdos Kaune bus tikrai labai saldžios. Dabar lauksim ramių, gražių, skanių švenčių“, – kalbėjo prie Kauno eglutės atvykęs miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nuostabioji eglutė

Šių metų tema – saldžios Kalėdos Kaune, tad ir miesto puošyba primina gardėsius. Pagrindinę miesto eglę jau dvyliktą karą puošė menininkė Jolanta Šmidtienė. Ji pasakojo, kad eglutės dekoracijos jai primena jos mėgiamus morengus, plaktą grietinėlę. Kitiems jie gali priminti purius debesėlius ar dar kitas formas.

Aplink eglutę išsirikiavo ir balti avinėliai, keli debesėliai taip pat nusileido nuo eglutės ir lankytojus pasitiks arčiau žemės. Eglutės viduje laukia dar viena staigmena – iš tikro cukraus pagaminti nameliai, atkartojantys Kauno miesto architektūros šedevrus.

„Visos dekoracijos kurs ramaus Kalėdų ir stebuklo laukimo nuotaiką. Prieš kokius 15 metų M.Valančiaus gatvėje buvome padarę tokį laukiančių avinėlių parką, tai visi klausinėjo, kada jie sugrįš. Galiu pradžiuginti, kad avinėliai sugrįžo į Rotušės aikštę. Tarp tų svajonių ir debesėlių vaikščiodami lauksime gražių Kalėdų“, – aikštės ir eglutės puošimo idėją atskleidė J.Šmidtienė.

Šių metų eglutės aukštis yra apie 25 metrus. Viršūnėje įprastą žvaigždę pakeitė karūną primenanti dekoracija. Kaip pasakojo J.Šmidtienė, eglutės viršūnė atkartoja Kauno rotušės bokštą.

Rotušės aikštėje suspindo ir tūkstančiai lempučių. Juos juosia ne tik eglutę, bet ir Rotušės aikštės medžius. Žiemos įspūdį šioje erdvėje stiprina ir specialios šviesos instaliacijos ant Rotušės aikštės pastatų.

„Pasakysiu visiškai savanaudiškai. Kalėdų senelis 356 dienas galvoja, kaip greičiu skuosti į Kauną tam kad galėčiau pamatyti eglutę ir kuo jūs mane nustebinsit. Šį kartą jūs vėl tai ir padarėte, tačiau aš irgi nusprendžiau jus nustebinti. Savo elnius palikau Santakos parke, o pats įsėdau į „Kaunas 2022“ autobusą ir atvažiavau čia. Kaunas tikrai yra svetingiausias miestas ir čia laukiamas kiekvienas. Svarbiausia, mielieji, būkite saugūs, pagalvokite apie savo artimuosius, saugokite juos ir dėvėkite kaukes tinkamai“, – Rotušės aikštėje kalbėjo Kalėdų senelis.

Suspindęs miestas

Eglutės įžiebimas davė startą ne tik laukti Kalėdų, bet taip pat ir pasigrožėti papuoštu Kaunu. Įvairiose miesto vietose kartu įžiebtos įvairios kalėdinės švieselės, kurios kurs šventinę nuotaiką.

Į Santakos parką vėl nusileido balti paukščiai, o pievose ganosi šviečiantys elniai. Steigiamojo Seimo aikštėje ir Laisvės alėjoje miestiečius džiugins fontanų formos dekoracijos. Beje, šiemet Laisvės alėjoje atnaujintos lemputės, o prie miesto savivaldybės vėl pasitinka 80 mažų eglučių.

Papuošti ir visi Kaune esantys tiltai. Taip pat lemputėmis papuoštos centrinės miesto gatvės, o Vilniaus gatvės šviestuvai padabinti medžius primenančiomis puošmenomis.

Naujas Laisvės alėjos papuošimas kainavo apie 75 tūkst., Rotušės aikštės – 59 tūkst., eglutė – 78 tūkst. eurų. Dar apie 60 tūkst. eurų skirta eglutės įžiebimo renginiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
eglutė puošniai atrodo būtų dar gražiau jei būtų aukštesnė

Morengai

 Morengai portretas
Kad pinigai svaistomi matosi. Egle vel kicine- reikia skelbti konkursa tokiai sumai isleisti miesto pinigus, gal jauni menininkai sukurs ka nors grazaus, naturalaus. O del morengu, jei tikrai si ponia prekiauja pyragaiciais savo kavinukeje, tai visai suizulejo- cia paslepta reklama uz ka baudziama. Kauno rajono egle Raudondvaryje tikrai skoninga, atspindi kaledu nuotaika. Idomu kiek ji kainavo Kauno rajonui? Tiesiog norisi palyginti islaidas.

Šūd

Šūd portretas
Kauno koncertas per LRT buvo labai tragiškas. Nieko šventiško, eilinis popsas, dauguma dainininkų bebalsiai. Viskas buvo, kad tik pigiau, nors prodiuseriams savivaldybė sumokėjo belekokias dideles sumas..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių