Š. Matijošaitis: mano turimi sklypai įsigyti teisėtai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad po žemės atkūrimo Kaune 185 sklypai sutelkti penkių asmenų grupių rankose, antra stambiausių – susijusi su Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeima. Konkrečiai – su mero sūnumi, miesto tarybos nariu Šarūnu Matijošaičiu. Šiandien jis pateikė savo komentarą.

Išplatintame komentare nurodoma, kad Š. Matijošaitis reaguoja į kilusius gandus dėl nekilnojamojo įsigijimo.

„Nekilnojamąjį turtą perku savo uždirbtais pinigais, į nekilnojamąjį turtą investuoju pastoviai ir jau gana seniai Kaune ir visoje Lietuvoje.

Visą NT įsigyju asmeniškai pats su žmona. Neturiu ko slėpti ir niekada nebandžiau to daryti – viskas matoma registruose, viešai prieinama kiekvienam. Taigi ir mano turimi sklypai – kiekvienas be išimties – įsigyti teisėtai.

Taip pat aš, kaip „Kauno Saulėtekis“ generalinis direktorius, galiu patvirtinti, kad įmonės lėšomis darbai nebuvo vykdomi „Kačiūniškės“ dvare, visi darbai buvo atliekami privačiomis lėšomis“, – teigiame viešame komentare.

Trečiadienį STT pranešė iš viso nagrinėjusi 2,9 tūkst. Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) sprendimų dėl nuosavybės teisių į žemės sklypus atkūrimo Kaune 2016–2022 metais.

Nekilnojamąjį turtą perku savo uždirbtais pinigais, į nekilnojamąjį turtą investuoju pastoviai ir jau gana seniai.

„Stambiausia yra grupė, kur 99 sklypus sutelkė fizinis asmuo: per savo sutuoktinį, susijusius juridinius asmenis. Kitos grupės yra mažesnės, tačiau viena iš jų – antra pagal dydį – yra susijusi su viešais asmenimis Kauno mieste, todėl šį atvejį sau leidome panagrinėti atidžiau“, – sakė STT atstovė Rūta Kaziliūnaitė.

Anot jos, analizės tikslas buvo ne įvertinti sprendimų priėmimo teisėtumą, o „išskirti tam tikras tendencijas“.

STT duomenimis, su Š. Matijošaičiu susiję asmenys 2017–2022 metais įsigijo 37 žemės sklypus, į kuriuos prieš tai buvo atkurta nuosavybės teisė.

Tarnybos direktoriaus pavaduotoja atkreipė dėmesį, kad 24 iš jų buvo įsigyti iš asmenų, kuriems atstovavo su Š. Matijošaičiu darbo santykiais susijęs žmogus.

STT atstovė teigė pačių sklypų perdavimo schemų pakomentuoti dar negalinti, nes dėl jų vykdoma atskira analizė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

t

t portretas
as irgi buvau už Matijošaitį kol nepadirbėjau jo fabrike, pamačiau kaip yra vagiami pinigai iš darbuotojų, teikiami melagingi duomenys Sodrai, vedama apgaulinga buhalterija, klastojami darbo laiko žiniaraščiai, mokami kyšiai darbo inspektoriams ir t.t... Matijošaičiai ir jų fabrikų direktoriai ir kiti vadovai yra patys gobšiausi padugnės

to Q

to Q portretas
ar visus nepatenkintus susemsi ir į Putlerlando ruzzkių saugumą nuveši patikrinti ? gal klynas per skystas tokiai akcijai, nors ir priklausai jedinstvenikams . Pamiršai, kad dabar ne sovietmetis, Maskvai neapskųsi.

Q

Q portretas
Aišku kad viskas teisėta , tik priešai pavydi ir nerimsta , reiktu visus nepatenkintus susemti ir saugume patikrinti .
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių