S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas laukia permainų

Miesto valdžia nusprendė perimti savivaldybės žinion S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą ir visus jam priklausančius statinius. Aerodromo administracija jau planuoja būsimus darbus ir pokyčius.

Bus ir naujų statinių

"Šio aerodromo paskirtis pirmiausia – aviacinis turizmas. Jis bus atviras ir visuomenės poreikiams, o ne kaip anksčiau buvo kalbama, kad jis turi būti visiškai užtvertas ir atiduotas kariuomenei. Ir infrastruktūrą kursime šita linkme", – tikino aerodromui nuo pernai vadovaujantis Vytas Skučas.

Miesto tarybai šiandien pateiktas sprendimo projektas, kad savivaldybės žinion būtų perimtas S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorijoje Europos pr. 109 esantis nekilnojamasis turtas – daugiau kaip 20 negyvenamųjų statinių. Iki šiol šis turtas priklausė valstybei, o savivaldybė jį valdė patikėjimo teise, leidusi aerodromui naudotis neatlygintinai. Miesto tarybai pateiktuose dokumentuose skelbiama, kad visus šiuos aerodromo statinius savivaldybė ketina panaudoti kūno kultūrai ir sportui plėtoti, gyventojų poilsiui organizuoti, sąlygoms verslo ir turizmo plėtrai sudaryti.

"Plečiant naujų paslaugų sferą atsiras pastatų. Viešbutis, kavinė – visa tai įeina į šią sąvoką. Dabar visiškai nieko nėra, net tualeto nebuvo. Tie objektai būtinai turi atsirasti", – įsitikinęs V.Skučas.

Gaivins civilinę aviaciją

"Šį savaitgalį buvo atskridę 30 lėktuvų iš Vokietijos. Atlekia, pabūna žmonės, įpučia gyvybės. Gegužės 28 d. rengiame aviacijos šventę visai šeimai – ir seneliams, ir tėvams, ir vaikams", – judesiu aerodrome džiaugėsi V.Skučas.

Pasak jo, yra ir daugiau permainų. "Šiaurinėje dalyje prie S.Dariaus ir S.Girėno gatvės bus vaikų užimtumo centrai. Valstybinė Broniaus Oškinio mokykla prie Švietimo ir mokslo ministerijos irgi čia kuriasi. Atsiras pilotams skirtos klasės, viename pastate jau turbūt šiemet įrengsime. Iš karto negalime visko padaryti dėl finansų", – pasakojo vadovas.

Pasak jo, Nacionalinė žemės tarnyba yra pasirašiusi dokumentus, o miesto taryba jau yra priėmusi sprendimą, kad žemės sklypą Veiverių g. 132, kuriame veikia aerodromas, reikia perimti savivaldybės nuosavybėn. "Aerodromas turi du juridinius adresus – Veiverių g. 132 ir Europos pr. 109, nes buvo dvi statinių grupės: iš Veiverių gatvės pusės – civiliniai statiniai, o kariniai objektai – iš Europos prospekto. Ten yra likę ir statinių pamatai, turintys istorinę vertę ir saugotini", – pasakojo V.Skučas.

Jis apgailestavo, kad valstybės požiūrio nebuvimas apskritai civilinę aviaciją žlugdė. "O dabar bandysime padaryti, kad tai būtų visiems prieinamas dalykas. Ir investuotojų reikia nebijoti, kad greičiau tos paslaugos atsirastų, bet pirmiausia reikia, kad savivaldybė juridiškai būtų tikrasis aerodromo šeimininkas ir suteiktų investuotojams sąlygas, ilgalaikes sutartis. Tarp dangaus ir žemės niekas nenori investuoti", – svarstė V.Skučas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

z

z portretas
užtenka bobu kaprizu klausyti, verkiančiu žinome ir sovietu laiku, kiek skrido J,K ,40 ,PER DIENAS iš Maskvos ir iš kauno ir velinias neimė, baikite yra aerodromas ir turės būti igyvendyntas,

Akrobatinio skraidymo priešas nr 1

Akrobatinio skraidymo priešas nr 1 portretas
Nieko baisaus jeigu aerodromas būtų naudojamas pagal paskirtį. Tai pakilimo ir nusileidimo takas. O ne cirko arena. Mielai paduočiau į teismą aerodromo direkcija į teismą jeigu atsirastu bendraminčių už aerodromo naudojimasi ne pagal paskirti.Jie bando, akrobatinio skraidimo priešininkus iškraustyti iš savo namų. Tačiau mūsų daugiau nei grupelė mus nuodijančių parazitų.Ir gal jau reikėtų imtis konkrečių veiksmų išnaikinti tuos kurie mėgaujasi trumpindami mūsų gyvenimus.

Lukaa

Lukaa portretas
Nu jo,i6 aleksoto tai jau laimei i6sikraus2iau, bet kažin kaip pavyks parduoti butą su aviaciniu turizmu....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių