Ryškėja naujosios Aleksoto apžvalgos aikštelės vaizdas

  • Teksto dydis:

Nepaisant į Lietuvą atėjusių šalčių Kaune esančioje Aleksoto apžvalgos aikštelėje šiuo metu karšta. Vietoje, iš kurios atsiveria puiki miesto panorama, verda darbai. Užbaigti kauniečių ir turistų pamėgtos vietos rekonstrukciją planuojama dar šįmet.

Nors darbai vis dar intensyviai vyksta, šiuo metu galima pamatyti ir nemažai rezultatų. Aleksoto apžvalgos aikštelės teritorijoje jau išgrįsti pėsčiųjų takai prie funikulieriaus, įrengtas naujas apšvietimas, suremontuoti ir apšviesti laiptai, vedantys į apžvalgos aikštelę, pasodinti žemaūgiai dekoratyviniai krūmeliai, papuošiantys teritoriją.

„Suremontuotos ir automobilių stovėjimo aikštelės prieigos. Taip pat įrengta moderni laistymo sistema, kuri bus naudojama ant šlaito nugulusios tautinės juostos, nupintos iš pasodintų augalų, drėkinimui. Svarbūs darbai atlikti sutvirtinant, stabilizuojant ir apšviečiant kalno šlaitą, kad čia nepasikartotų kitus miestus varginančios problemos“, – atliktus darbus vardino Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Ateinanti savaitė Aleksoto apžvalgos aikštelėje taip pat numatoma aktyvi – bus betonuojami laiptai, vedantys iš viršutinės aikštelės į apatinę, montuojamas neįgaliųjų poreikius atitinkantis patogus liftas. Išliejus aikštelės pagrindą jos teritorijoje bus įrengti ir nauji šviestuvai, statomi stikliniai atitvarai. Ateinančią savaitę aikštelėje atsiras ir modernūs informaciniai stendai.

Šiuo metu be Aleksoto apžvalgos aikštelės didžiausi kauniečių laisvalaikiui skirtų erdvių atnaujinimo darbai vyksta Draugystės, Santarvės, Santakos parkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
baigsis statybos kaip ir viskas lietuvoj , - netiks nei žmonėms nei šunims poilsiauti .

O

O portretas
kavinė kada bus? Juk buvo žadėta. Laukiu nesulaukiu darbo.

Komentatoriui

Komentatoriui portretas
Jautiesi tamsta,pranasu,galetum uzsiimti bizniu,pranasauti visu ateiti,ot turetum reikalu,nebutu kada kistis i vykdomus darbus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių