Rykštė miesto tarybos nariams: praleidus tris posėdžius grės atsisveikinimas su kėde

Kauno miesto tarybos nariai rado būdą pažaboti simuliantus kolegas.

Per antradienį vykusį Kauno miesto tarybos posėdį patvirtinti su tuo susiję tarybos veiklos reglamento pakeitimai.

Tarybos nariui be pateisinamos priežasties nedalyvavus  iš eilės trijuose Tarybos posėdžiuose, Tarybos sekretorius apie tai informuoja Etikos komisiją, o ši teikia Vyriausiajai rinkimų komisijai siūlymą nutraukti Tarybos nario įgaliojimus.

Tarybos nariams su jų, kaip Tarybos narių, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos išlaidoms, kiek šių paslaugų nesuteikia ar išlaidų neapmoka tiesiogiai Savivaldybės administracija, atsiskaitytinai kas mėnesį mokama 0,6 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išmoka, jeigu Tarybos narys dalyvauja ne mažiau kaip pusėje posėdžių, kuriuose jis privalo dalyvauti.

Dalyvavusiems mažiau kaip pusėje posėdžių be pateisinamos priežasties mokama perpus mažesnė išmoka.

„Kauno diena“ jau yra rašiusi, kad praėjusių metų Kauno tarybos posėdžiuose buvo nemažai laisvų vietų. Nors lankomumas buvo skylėtas, miesto politikai išleido beveik visus kanceliarinėms išlaidoms skirtus pinigus.

2017 m. bendras komisijų, komitetų ir tarybos posėdžių lankymas buvo apie 84 proc., nors jis yra privalomas. Vienintelė, kuri pernai nepraleido nė vieno komisijos, komiteto ar tarybos posėdžio buvo „Vieningo Kauno“ frakcijos narė Jūratė Elena Norvaišienė. 

Šios srities antirekordininkas pernai buvo Kauno mero sūnaus Dainius Matijošaitis. Jis apsilankė 60 proc. posėdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
O kuom mes prastesni? Siulau priimt istatyma visiem-3 dienas PAEILIUI neisejai i darba - liuosuot. Po 1-2 ner problemos. Sakot fantastika? Taigi patys matot-ISRINKTIESIEM visai normalu!

arunas

arunas portretas
ir sugalvok-kaip sau. Svarbu 3 is eiles! Kas antra arba du per du pasirodyk ir "dirbk" be baimes. Svarbiausia nepramiegot algu ir ismoku uz "kancprekes" dienos. Saunuoliai. TVARKA BUS!

Spakainas

Spakainas portretas
Gal būt, tokia pati praktika galėtų būti taikoma ir seimūnams. Praleidai 3 balsavimus iš eilės, keliauji lauk, o į tavo vietą ateina kitas, išrinktas vienmandatėje apygardoje (jokiu būdu ne per partinius sąrašus). Taip po truputį apsivalytume nuo šiaudinių partinių, o ir seimūnų drausmingumas pagerėtų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių