Rudens sezoną pradės „Ąžuolyno bėgimas“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3-iąją kauniečius ir miesto svečius į istorija alsuojantį S.Dariaus ir S.Girėno stadioną bei Ąžuolyno ir Žaliakalnio apylinkes sukvies tradicinis renginys – "Ąžuolyno bėgimas".

"Paklausinėję "Ąžuolyno bėgimo" dalyvių, kas juos vis traukia dalyvauti šiame renginyje, dažnai išgirstame atsakymą: išskirtinė ir istorija alsuojanti trasa. Pagrindinių distancijų dalyviai startuoja istoriniame S.Dariaus ir S.Girėno stadione, bėga didžiausiame Europos ąžuolyne. Dalyviai suka ratą ir pro tarpukariu ypatingą reikšmę miestui turėjusį Radijo rajoną, kur gausu modernizmo architektūros pastatų, o juose  gyveno iškilios asmenybės", – pasakojo "Ąžuolyno bėgimą" organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Pagrindinė renginio trasa, kuria bėgama 5, 10 bei 15 km, per trejus metus keitėsi labai nežymiai, tačiau net ir nė vieno renginio nepraleidę sporto mėgėjai joje kas kartą pamato ir atranda vis kažką nauja.

Nemokamos 100 m bėgimo vaikų, 400 m – šeimų ir 100 m žmonų nešimo rungtys vyksta tik S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

"Nepaprasta su vaikais bėgti istoriniame stadione, kurį dažniausiai matome tik per televizijos transliacijas. Pačiam įveikti bent vieną ratą – įspūdingas jausmas. Vaikai vis klausinėja, kada čia vėl sugrįšime", – po pavasario "Ąžuolyno bėgimo" pasakojo kaunietė Monika, su vaikais dalyvavusi šeimų bėgimo varžybose.

Į trumpąsias distancijas galima registruotis nemokamai. Visų rungčių (išskyrus 3 km "Fun-run") dalyviai apdovanojami atminimo medaliais, rėmėjų prizais. Jie itin pradžiugina jauniausius bėgikus ir tampa puikia paskata aktyviau leisti laisvalaikį, mažiau sėdėti prie kompiuterio, telefono ar televizoriaus.

2015-aisiais į pirmąjį "Ąžuolyno bėgimą" susirinko maždaug tūkstantis dalyvių, šiemet pavasarį – jau per du tūkstančius ir organizatoriams dar prieš renginį teko stabdyti registraciją.

"Džiugu, kad neblėsta domėjimasis aktyviu laisvalaikiu ir sportu. "Ąžuolyno bėgimas" nėra vienintelis mūsų projektas, skirtas sporto mėgėjams, pradedantiesiems sportininkams. Organizuojame ir populiarias nemokamas treniruotes "Judėk sveikai", rengiame projektą "Sporto iššūkis", vasarą suteikiame vaikams galimybę praleisti futbolo stovykloje", – pasakojo G.Bielskus.

"Ąžuolyno bėgimo" globėjas – maratonininkas Remigijus Kančys. Registracija startuoti renginyje yra čia.


Šiame straipsnyje: Ąžuolyno bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalius

Dalius portretas
Atkreipiau dėmesį į spalvingą arką. Man ji gražesnė už arką-vamzdį prie Neries. Tradiciniai bėgimai Vilniuje yra gražus pavyzdys. Jie turėtų įkvėpti organizuoti tokius renginius ir kituose miestuose. Deja daugelis savivaldybių snaudžia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių