Rotušės aikštėje jau kyla kalėdinio miestelio kupolai

Rotušės aikštėje jau matosi pirmieji kalėdiniai akcentai. Keli kupolai jau pastatyti, į viršų stiebiasi dar du. Per kelias dienas aikštės pakraščiuose iškils visi kupolai, beliks juos papuošti bei įkurdinti prekeiviams skirtą įrangą, įrengti Kalėdų Senelio rezidenciją.

Pirmieji ženklai

Miesto eglutės dekoracijų gamyba dar vyksta dirbtuvėse, tačiau Rotušės aikštėje jau pradėti kurti kalėdinio miestelio kontūrai. Kaip ir praėjusiais metais, prekeiviai ir animatoriai įsikurs stikliniuose kupoluose.

Trys kupolai jau surinkti, dar prie dviejų šiuo metu darbuojasi darbininkai. Rotušės aikštėje sutikta Kauno Kalėdų eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė nurodė, kad iš viso bus vienuolika kupolų. Dešimtyje kupolų prekeiviai galės vilioti kalėdine arbata ir imbieriniais sausainiais, veiks ir įvairių užsiėmimų. Vienas kupolas bus skirtas specialioms projekcijoms, pagal šių metų temą kursiančioms šventinę pasaką.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Įrengus kalėdinį miestelį, kupolai bus papuošti rankų darbo dekoracijomis, kurios atkartos pagrindinės miesto eglės puošybos elementus.

Kaip atrodys?

Šiais metais tekstilininkė J.Šmidtienė Kauno eglutę kuria pasitelkusi M.K.Čiurlionio kūrybos motyvus. Todėl kauniečiai ir miesto svečiai šventiniu laikotarpiu bus pakviesti į spindinčią pasaką.

Lapkričio pabaigoje Rotušės aikštėje sužibėsianti eglutė bus padengta aukso lašeliais nulietomis šakomis ir galybe LED lempučių. Pasak autorės, šilumą spinduliuojančios jaukios dekoracijos sukurs tradicinį švenčių įvaizdį bei ramybės jausmą.

Tiek Rotušės aikštės, tiek ir pagrindinės eglės puošyboje bus galima įžvelgti Čiurlionio paveikslo „Karalių pasaka“ motyvus.

Originaliais sprendimais kaskart nustebinanti J.Šmidtienė dalijasi ir šiųmete inspiracija. Kuriant puošybos koncepciją, įkvėpimo šaltiniu jai tapo dar pavasarį Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje matytas virtualios realybės filmas „Angelų takais“.

„Šiais metais nugalėjo klasika. Tiek Rotušės aikštės, tiek ir pagrindinės eglės puošyboje bus galima įžvelgti Čiurlionio paveikslo „Karalių pasaka“ motyvus. Pagrindinį Kalėdų simbolį puošime skirtingomis medžiagomis bei specialia technologija gamintais žaisliukais. Dėmesį atkreips iš tolo šviečianti dviejų metrų aukščio viršūnė. Dominuos auksinė spalva. Stengsimės, kad eglė spindėtų kaip tikras žvaigždynas“, – kalėdinės pasakos idėją atskleidė kūrėja.

Rotušės aikštės ir pagrindinės miesto eglės papuošimai Kaune šiemet atsieis tiek pat kaip ir ankstesniais metais – apie 160 tūkst. eurų.

Pagrindinė Kalėdų eglė prie rotušės bus įžiebta lapkričio 25-ąją – švenčių laukimo pradžią paskelbs šventinis koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Rygoje normalias žalias egles puošia. Ir labai gražu.

Manyčiau ,

Manyčiau , portretas
Atsibodo ,šitos tekstilininkės, nesąmonės metai iš metų ! Pagaliau visą savo šeimą įdarbinusi ,kad tik kuo daugiau susirinkti kalėdinės eglės papuošimo pinigų .Bjauru ,kai nerandama ,ar nenorima rasti ,kitų žmonių ,kurie kitaip ir gal išradingiau ir skoningiau papuoštų eglę . Atsiprašau ,kai sužinojau ,kad šita puoš jau dvyliktus metus ,tai net supurtė šleikštulys ,ar taip gerai šita ponia dalijasi "otkatais" su savivaldybės atsakingais darbuotojais ,kad be jos negali kasmet ? Gėdinga situacija ,dėl etatinės šeimos su šita š priešaky .

Edmundas

Edmundas portretas
Nenumaldomai artėja eilinė psichozė - kurio miesto eglė gražiausia .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių