„Romuva“ pertvarkoma į biudžetinę įstaigą

Kauno miesto taryba nusprendė kino teatrą „Romuva“ pertvarkyti į biudžetinę įstaigą. Savivaldybės teigimu, taip siekiama apsaugoti istorinį kino teatrą nuo privatizavimo.

Kauno miesto taryba nusprendė kino teatrą „Romuva“ pertvarkyti į biudžetinę įstaigą. Savivaldybės teigimu, taip siekiama apsaugoti istorinį kino teatrą nuo privatizavimo.

„Nuo šių metų yra pasikeitęs viešųjų įstaigų įstatymas ir dabar viešosios įstaigos taip pat gali būti privatizuojamos, dėl to šiuo sprendimu ir siekiama „Romuvos“ turtą, verčiant viešąją įstaigą į biudžetinę įstaigą, paimti savivaldybės nuosavybėn. Šioje vietoje mes iš tiesų daugiau apsaugų uždedame negu sukeliame papildomas rizikas“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Nuspręsti pertvarkyti „Romuvą“ į biudžetinę įstaigą taryba nusprendė dar pernai. Pakeitus kino centro statusą, jo veikla nesikeis.

Viešąja įstaiga „Romuva“ tapo 2013 metais, kai savivaldybė 15,31 procentą jo akcijų, priklausiusių verslininkui Ramūnui Šalūgai, įsigijo per savi valdomą bendrovę „Kauno švara“. Iki tol tarp R.Šalūgos ir savivaldybės kelerius metus vyko teisiniai ginčai.

Tuo metu teigta, kad pakeitus kino centro statusą iš uždarosios akcinės bendrovės į viešąją įstaigą, bus galima pretenduoti į Europos Sąjungos lėšas. Jų gauti kino teatrui tikimasi ir dabar.

Kino teatrą „Romuva“ 1939 metais atidarė verslininkai Antanas ir Petras Steikūnai. Tačiau kino teatras miestiečiams tarnavo tik vienerius metus, jo veiklą nutraukė antrasis pasaulinis karas, kurio metu “Romuva“ buvo nacionalizuota, programos turinį ėmė griežtai kontroliuoti Valstybinė kinofikacijos valdyba.

Tai vienintelis veikiantis istorinis kino teatras Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajustas

ajustas portretas
ateina euro pinigai, tai ir miesto veltedziai daro vaizda, kad rupinasi kulturos paveldu.kur jie buvo iki siol?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių