Raudondvaryje – daugiau sveikatos priežiūros paslaugų

Pakaunės pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų šeimą papildė dar viena – Raudondvario klinika. Rugpjūčio 31 d. iškilmingai atidaryta klinika jau teikia pirminio lygio medicinos paslaugas, o kitais metais čia bus galima gauti ir įvairių specialistų konsultacijų.

Planuoja plėtrą

Pakaunėje veikia trys Garliavos, Vilkijos ir Pakaunės savivaldybės viešosios pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos, paslaugas teikiančios 25 padaliniuose poliklinikose, ambulatorijose, šeimos gydytojų kabinetuose, medicinos punktuose, palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje ir devyniose privataus kapitalo įstaigose. Prie šių įstaigų yra prisirašę 65,7 tūkst. gyventojų.

Raudondvario klinika ir yra ta devintoji privataus kapitalo įstaiga pakaunėje. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad steigėjos Rūta Čepšienė ir Asta Gudienė savo svajonei įgyvendinti atrado vietą Raudondvaryje. "Tikiuosi, kad ši įstaiga pirmiausia tenkins Raudondvario gyventojų poreikius, kad ją noriai rinksis ir kiti rajono žmonės. Džiaugiuosi, kad ketinate plėstis ir planuojate teikti socialinę pagalbą", – iškilmingoje atidarymo ceremonijoje kalbėjo V.Makūnas.

"Mes, raudondvariečiai, labai norėjome dar vieno modernaus pastato, daugiau ir įvairesnių medicinos paslaugų, ir visa tai gavome", – džiaugėsi ir Raudondvario seniūnė Daiva Bulotienė.

Devintą privataus kapitalo įstaigą pakaunėje įsteigė Rūta Čepšienė (kairėje) ir Asta Gudienė. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Raudondvario klinikos direktorė R.Čepšienė sakė, kad šiuo metu jau dirba šeimos gydytojai, pediatras, vidaus ligų gydytojas, gydytojas-chirurgas, psichinės sveikatos priežiūros specialistų ir odontologų komandos. "Šalia mūsų yra COVID-19, todėl srautus reguliuosime ir valdysime, vengsime būriavimosi", – pabrėžė direktorė.

Netrukus Raudondvario klinikoje pradės veikti kinezitarapijos salė, o nuo Naujųjų metų planuojama sudaryti sutartis su Teritorine ligonių kasa, kviestis gydytojus konsultantus ir teikti nemokamas antrinio lygio paslaugas visiems, apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu. Klinikos komandą papildys kardiologas, neurologas, ortopedas, reabilitologas, LOR, okulistas ir kt. Kokių specialistų reikia, ketinama išsiaiškinti atlikus pacientų apklausą. "Sveikatos patikrinimus ketiname atlikti ir darbovietėse, kad paslaugos būtų kuo arčiau žmonių", – planais dalijosi R.Čepšienė.

Mes, raudondvariečiai, labai norėjome dar vieno modernaus pastato, daugiau ir įvairesnių medicinos paslaugų, ir visa tai gavome.

Nuosavybės forma nesvarbi

Kauno rajono meras pabrėžė, kad pacientui neturėtų būti svarbu, kurioje gydymo įstaigoje jis gauna paslaugą, svarbiausia, kad ji būtų prieinama, saugi ir išspręstų jo sveikatos problemas. Visos įstaigos turėtų konkuruoti veiklos efektyvumu, bet kartu bendradarbiauti, kad pacientas konkurencijos nejustų. Pacientui nesvarbi nuosavybės forma. Sistema turi suktis aplink jį, sukurdama jam didžiausią vertę. Kauno rajono savivaldybės pavyzdys rodo visoms pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančioms įstaigoms vietos po saule užtenka.

Džiugios įkurtuvės Raudondvaryje ne paskutinės pakaunėje. Ringauduose, šalia "Analizės", iškilo dar vienas modernus pastatas, į kurį persikels Pilėnų pirminės sveikatos priežiūros centras. Pasak mero, ši įstaiga turi bene didžiausią prisirašiusių pacientų skaičių pakaunėje. Pilėnų pirminės sveikatos priežiūros centrą pasirinko ne tik Akademijos, Ringaudų, Zapyškio, Ežerėlio seniūnijų gyventojai, bet ir kaimyninės – Šakių savivaldybės Lekėčių žmonės. Pilėnų sveikatos priežiūros centras orientuojasi į pažangų ir efektyvų medicinos paslaugų teikimą bei gydymą. Jame dirba puikus medicinos personalas ir 38 kvalifikuoti gydytojai.

Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė pabrėžė: skirtingai nei kitose savivaldybėse, Kauno rajone nėra orientuojamasi į medicinos punktų ar šeimos gydytojų kabinetų, kurie yra nuostolingi, uždarymą. "Savivaldybė lėšomis prisideda prie jų išlaikymo ar remonto darbų. Todėl Kauno rajone pagal įstaigų išsidėstymą geografiškai visos pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos užtikrina paslaugų prieinamumą visoje savivaldybės teritorijoje", – sakė M.Labašauskaitė.

Ir atidarymo iškilmėse, ir kasdienybėje bus ribojami srautai, paisoma atstumų. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

V.Makūnas pabrėžė: "Kauno rajono savivaldybė viena iš nedaugelio Lietuvoje savivaldybių, kurioje Greitosios medicinos pagalbos stoties postai yra tolygiai išdėstyti visoje pakaunėje: Akademijoje, Garliavoje, Girionyse, Sitkūnuose, Domeikavoje ir Vilkijoje, kad būtų galimybė greitosios medicinos pagalbos specialistams operatyviai pasiekti net ir atokiausias Kauno rajono vietoves. Kiekviename poste budi profesionali greitosios medicinos pagalbos brigada, kuri aprūpinta pažangiausia medicinine įranga ir kokybiškais nuolat atnaujinamais automobiliais, jų bazė yra viena geriausių Lietuvoje. Įstaigos operatyvumo rodiklis beveik 92 proc. (skubūs iškvietimai mieste iki 15 min. ir skubūs iškvietimai kaime iki 25 min.), kai Sveikatos apsaugos ministras yra iškėlęs GMP paslaugas teikiančioms įstaigoms užduotį, kad šis rodiklis būtų ne mažesnis kaip 80 proc.", – teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To dziedux

To dziedux portretas
Gal ir nereikia visko mokėt,bet jie iš ligonių kasų nulupą 10 kart didesnę kainą,negu būt buvę išlaikyti valdišką polikliniką.Ko taip veržiasi privatininkai į šitą sritį,jei neapsimokėtų,jų ten ir su žiburiu nematytum.O apsimoka todėl,kad prostitucinės partijos,kaip koncervatos su sosalliberastais priėmė jiems palankius įstatymus,aišku ne už ačiū.O privatininkai valstybės sąskaita taip gerai gyvena,kad plečiasi dideliais tempais,taip nuskurdindami valstybę ir žmones.Pavyzdys iš tos pačios žemkės,žmogelis turėjo vaistinikę,po kiek laiko įkūrė polikliniką,iškart valdžia uždaro valdiška,kuri buvo šalia,po to ringauduose tas pats stato logistikos sandelius ir didelę polikliniką.Tai va,privatininkai prilipę prie ligonių kasos labai gerai jaučiasi ir taą parodo jų neįtikėtinai didelė plėtra.Ir dar ,-nusikaltėliai narkotikus stumdydami taip gerai negyvena,kaip ši visa daktarų mafija Lietuvoje,kuriai bando kiek trukdyti plėšti taip atvirai mus visus vargšas Veryga

Dziedux

Dziedux portretas
Tai kad meluoji ,, viešas interese". Ir Akademijoje, ir Raudondvaryje ar kitur, kur dirba privatūs sveikatos centrai už gydymą pacientams mokėti nereikia - apmoka ligonių kasos. Žinoma, jei jūs nedirbote ir esate įgalus, tada jau problema. Kas dėl tų buržujų, jei dėl to skauda širdį, tai kaip girdėjau tuose naujuose centruose dirba ir psichologai, konsultacijos atrodo irgi nemokamos.

VIEŠAS INTERESAS

VIEŠAS INTERESAS portretas
Debilai,kurie džiaugiasi BURŽUJŲ ĮSTEIGTOM privačiom gydymo įstaigom.Jei jie įkėle koją į Raudondvari,reiškia ,kad tuoj neliks valdiškos gydymo įstaigos.Taip buvo Akademijos gyvenvietėje.ilgus metus veike valdiska poliklinika,kai salia atsidare privati,Makūnas kuris aptarnauja matyt ne uz ačiu privatu kapitalą,-panaikino mūsų polikliniką,kur dabar buržujus lupa nežmoniškus pinigus net už pirstelejimą.Ir taip visose srityse,buržujams sudaromos sąlygos plėšti Lietuvos žmones ir garantuotai jei koncervatos su liberąstais papultų vėl į valdžią,tai būtų tik laiko klausimas,kada neliks valdiskų mokyklų ir darželių.......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių