Kauno rajono savivaldybė nerengs specialaus plano

  • Teksto dydis:

2021 m. pabaigoje Kauno rajono savivaldybė nusprendė rengti saulės šviesos energijos elektrinių ir vėjo elektrinių savivaldybės teritorijoje inžinerinės infrastruktūros vystymo specialųjį planą, kuriame turėjo būti numatytos šių objektų statybai tinkamos vietos. Šis specialusis planas nebus rengiamas, nes jis prieštarauja neseniai Seimo priimtiems pakeitimams.

Siekiant energetinės nepriklausomybės, Lietuvos Respublikos Seime 2022 m. liepą buvo priimtas „Proveržio paketas“ (penkių įstatymų pakeitimai), kuriais siekiama įgyvendinti sklandžią ir greitą žaliosios energetikos plėtrą, mažinti biurokratinius trukdžius ir perteklinius ribojimus saulės ir vėjo elektrinėms, sukurti palankias sąlygas gaminančių vartotojų skaičiui augti ir atliepti gyventojų poreikius.

Vienas iš proveržio paketo esminių aspektų yra susijęs su vietos bendruomenėmis – jame numatyti pakeitimai dėl elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmokų, kurios bus surenkamos iš elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių gamintojų ir paskirstomos vietos bendruomenėms, taip sukuriant naudą gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių