Prisikėlimo bažnyčia nušvito mėlyna spalva

  • Teksto dydis:

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į cukrinio diabeto pavojų, Kauno Jėzaus Kristaus Prisikėlimo bažnyčia nušvito mėlyna spalva.

Penktadienį Kaune paminėta Pasaulinė diabeto diena. Šiai progai skirti renginiai šiandien vyko Kauno klinikose, o vakare, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į cukrinio diabeto pavojų, Kauno Jėzaus Kristaus Prisikėlimo bažnyčia nušvito mėlyna spalva.

Šiandien Kauno klinikų Endokrinologijos klinikoje visi norintieji galėjo nemokamai pasitikrinti gliukozės kiekį kraujyje, sužinoti apie mitybos, rūkymo ir alkoholio vartojimo įtaką cukriniam diabetui bei naujausias šios ligos gydymo tendencijas. Į iškilusius klausimus atsakymus padėjo rasti renginį organizavę medicinos studentai.

Pasaulinė diabeto diena minima kasmet lapkričio 14-ąją. Diena pasirinkta neatsitiktinai – tai Frederiko Bantingo, kuris kartu su Charlesu Bestu atrado insuliną, gimimo diena. 1991 m. šią dieną minėti pasiūlė Tarptautinė diabeto federacija  (IDF) ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), siekdamos atkreipti dėmesį į pasaulinę cukrinio diabeto epidemiją ir suvienyti viso pasaulio sergančiuosius..

Pasaulyje cukriniu diabetu šiuo metu serga apie 285 mln. žmonių, Lietuvoje šis skaičius viršija 65 tūkst. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas

Labas portretas
Galvojau kad uz bidena

ajajai

ajajai portretas
baisi šalta spalva

Neris

Neris portretas
Gerai ,kad jau sutemsta anksti-nes Kaunas ,,skendi ''pilkoje kasdienybeje..bet tikekimes ,kad mūsų išrinktas naujasisi meras -pasirūpins miestu...jo vaizdeliu per langa ir ne tik..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių