Prieš Velykas turguje – pirkėjų bumas

Kauno stoties turgaus prekeiviai pastebėjo, kad euras šių Velykų nesugadino – pirkėjų skaičius šią savaitę akivaizdžiai pagausėjo. Kauniečiai tradiciškai daugiausiai pirko kiaušinius, sviestą ir majonezą.

Kauno stoties turgaus prekeiviai pastebėjo, kad euras šių Velykų nesugadino – pirkėjų skaičius šią savaitę akivaizdžiai pagausėjo. Kauniečiai tradiciškai daugiausiai pirko kiaušinius, sviestą ir majonezą.

Daugelis prekeivių sutartinai teigė, kad kainos dėl euro nepakilo, o prekybos apimtys prieš Velykas žymiai išaugo.

„Tiesa, žmonės dar negavę pensijų, todėl galbūt perka ne tiek, kiek norėtų, – teigė kiaušinių bei pieno produktų pardavėjas Vytas. – Perka tradiciškai kiaušinius, sviestą ir majonezą.“

Įvairiomis daržovėmis bei vaisiais prekiaujanti Alveta atkreipė dėmesį, jog žmonės daugiausia perka citrinas, grybus, pomidorus. 

Turguje kalbintos moterys pasidalino ir tradiciniais receptais, pagal kuriuos gamina per kiekvienas Velykas. „Jau nuo seno gaminu Kijevo kotletus, jais vaišinu ir vaikus, ir anūkus. Ši tradicija mūsų šeimoje vyrauja jau seniai – perduodama iš kartos į kartą“, – pasakojo Valentina.

Garbingo 91 metų amžiaus pirkėja Ada paskatino pirkti duoną su kuo daugiau grūdų ir pabrėžė, jog velykinės vaišės turi būti kuo sveikesnės. Moteris pasakojo, kad pati ruošia įdarytą žuvį bei ypatingą desertą, kuriam reikia želatinos, varškės, jogurto ir uogų. Ada pažymėjo, kad gamindama naudoja tik lietuvišką produkciją.

Valentina pridūrė, kad kiaušinius margina tik svogūnų lukštais. O štai Marijona kiaušinių nemargina. Ji juos aprengia. Ir ne bet kaip, o kiekvienam kiaušiniui nunerta mažyte kepurėle. Moteris Velykoms pradeda ruoštis labai anksti, nes per vieną dieną spėja pagaminti tik po du papuošimus. Juos gamina ne tik sau ir vaikams, bet ir pardavimui. Tai leidžia jai prisidurti po vieną kitą eurą prie skurdžios pensijos.


Šiame straipsnyje: turgusVelykospirkiniaipirkėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
NEPAZYSTU,BE NUOTRAUKU,BET....KOKIOS VISOS GRAZIOS LIETUVISKUMU,ACIU.GRAZIU VELYKU JUMS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių