Prieš teismą stojo moterį pražudę „šauliai“ iš Marijampolės

Kauno apygardos teismo salėje Marijampolės „banditų“ desantas. Jų paleisti šūviai „Kalašnikovo“ automatu mirtinai sužalojo niekuo dėtą moterį. 

Kalėjimas iki gyvos galvos – tokia maksimali bausmė numatyta pagal prokurorų pareikštus kaltinimus keturiems Suvalkijos krašto vyrams. 

Prieš teismą stojo jau 8 kartus teistas marijampoliškis 32 metų Martynas Rinkevičius, jo žemietis 28 metų Martynas Grigorius ir Kalvarijos gyventojas 7 kartus teistas 31 metų Egidijus Galinis. Visi šie vyrai šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus. Kartu su šia trijule teisiamas ir 37 metų Dainius Kulboka iš Kalvarijos. 

Jie  kaltinami tuo, kad veikdami bendrininkų grupėje, turėdami tikslą nužudyti Gintarą Žemininką, 2012 m. birželį automobiliu atvažiavo į G. Žemininko sodybą Marijampolės savaldybėje  ir apšaudė namo pirmąjį ir antrąjį aukštus bei namo sienas. Buvo nušauta 24-erių name miegojusi mergina, sužalota kita moteris. 

Teismui nepavyko pradėti bylos nagrinėjimo iš esmės. Atvyko tik vieno teisiamųjų advokatas. Įstatymas numato, kad kaltinamųjų teisė į gynybą yra absoliuti. 

Prieš metus Marijampolės apylinkes sudrebinę šūviai, priminė kadaise tame krašte šėlusią jakštinių gaują. Automatiniu ginklu suvarpytos sienos ankstų šeštadienio rytą, žinant, kad name gali būti niekuo dėtų žmonių - sukrėtė bejausmiu cinizmu. 

Manoma, kad 7 val. ryto pakirdusi iš lovos nuo šūvių garsų mergina tapo šaltakraujams banditams gyvu taikiniu. Kulka moteriai pataikė į galvą. Po trijų valandų ji ligoninėje mirė. 

Policijai gerai žinomi šauliai atvažiavo kerštauti ne mažiau policijai žinomiems broliams G. ir Audriui Žemininkams. Išvakarėse girtaujant įvykusias muštynes, suvalkiečiai užbaigė šūviais. Iš „Kalašnikovo“ tą rytą buvo paleisti 26 šūviai. 

Žuvo ne tik vieno iš brolių draugė. Buvo sužeista ir keršto objektų – brolių – teta. Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad buvo pasikėsinta į 7-ių žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių