Prie Raudonės pilies – menininkų ir amatininkų fiesta

  • Teksto dydis:

Jau trečius metus iš eilės paskutinį gegužės savaitgalį, gegužės 31 d., visi Lietuvos kaimo tinklo nariai ir jų svečiai susitinka prie Raudonės pilies, kur rengiamas Lietuvos kultūrinio ir kulinarinio paveldo projektas "Panemunių žiedai. Tarptautinė VVG mugė".

Jau trečius metus iš eilės paskutinį gegužės savaitgalį, gegužės 31 d., visi Lietuvos kaimo tinklo nariai ir jų svečiai susitinka prie Raudonės pilies, kur rengiamas Lietuvos kultūrinio ir kulinarinio paveldo projektas "Panemunių žiedai. Tarptautinė VVG mugė". Mugės organizatoriai – Žemės ūkio ministerija, Lietuvos kaimo tinklas kartu su Lietuvos kaimo tinklo nariu VšĮ Lietuvos ,,Panemunių žiedai".

Šių metų renginio iniciatyva – parodyti Lietuvos dvarų gyvenimo kultūrą – leis mums visiems stabtelėti istorijos vingiuose, pasijusti dvariškiais, pasigrožėti amatininkų dirbiniais, paragauti dvaro virtuvės skanėstų. Vietos veiklos grupių kūrybiškumas šiame renginyje originaliai atsiskleis teatralizuotuose istoriniuose kiemeliuose, įtrauks mus į dvaro šventes ir kasdienybę, o vaikus vilios liaudiškos atrakcijos dvaro pramogų kiemelyje.

Renginio tikslas – per vietos veiklos grupių veiklą supažindinti su geraisiais Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos įgyvendinimo pavyzdžiais. Renginyje bus  sudarytos galimybės vietos veiklos grupėms keistis informacija, dalytis patirtimi ir semtis idėjų ne tik vietiniu, nacionaliniu, bet ir tarptautiniu lygiu, o visiems renginio svečiams – turiningai praleisti laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrėkite

žiūrėkite portretas
www.panemuniuziedai.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių