Prie „Kauno dienos“ vairo grįžo redaktorė Ž. Petrauskaitė

Žilvinė Petrauskaitė vėl tapo UAB „Diena Media News“ leidžiamo dienraščio „Kauno diena“ vyriausiąja redaktore.

„Kauno dienoje“ pradėjau savo karjerą, čia subrendau kaip žurnalistė ir vadovė. Čia iš vyresniųjų kolegų perėmiau vertybes, kuriomis vadovaujuosi lig šiol: „Kauno diena“  buvo ir turi būti nepriklausoma, objektyvi, akylai sekti valdžios veiklą, domėtis miestiečių problemomis, stengtis pranešti ne tik faktus, bet ir analizuoti jų priežastis, - sakė po dvejų metų  į „Kauno dienos“ vadovų komandą sugrįžusi  Ž. Petrauskaitė. – Tikiu, kad „Kauno diena“  vėl taps dienraščiu, kuriuo besąlygiškai pasitiki kauniečiai.“

Žurnalistė „Kauno dienoje“ dirbo nuo 1990 m., 2007-2011 m. buvo šio dienraščio vyriausioji redaktorė.

Ž. Petrauskaitė pratęsė į „Diena Media News“ grįžtančių vadovų sąrašą: nuo kovo vidurio savaitraščiui „Vilniaus diena“ vėl  vadovauja Evaldas Labanauskas.

Ž. Petrauskaitė (1966 07 06) tikra kaunietė žurnalistė.1989 metais ji baigė žurnalistikos studijas Vilniaus universitete. 1996 metais stažavosi Berlyno tarptautiniame žurnalistikos institute. 1989-1990 metais dirbo tuometinio Kauno politechnikos instituto savaitraščio „Studijų aidai“ redakcijoje. Nuo 1990-ųjų buvo „Kauno dienos“ korespondentė, daugiausiai  rašė Lietuvos ir Kauno kultūrinio gyvenimo temomis. Drauge su dienraščio priedo „Santaka“ žurnalistėmis 1998 metais  ji buvo apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos aukščiausia – Vinco Kudirkos premija. 2007 metais Ž. Petrauskaitė buvo paskirta „Kauno dienos“ vyr. redaktore.

Ž. Petrauskaitė,palikusi „Kauno dieną“, dvejus metus buvo žurnalo „IQ", leidžiamo Vilniuje, vyr. redaktoriaus pavaduotoja.

Puikus žurnalas, įdomus darbas, tačiau gyventi Kaune, o dirbti sostinėje – labai sunku. Reikėjo apsispręsti, palikti gimtąjį miestą ir persikelti Vilniun ar? Pasiūlymas sugrįžti į „Kauno dieną“, kuriai buvo paskyrusi dvidešimt metų, nulėmė, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Žilvinė Petrauskaitė vėl vadovaus miesto dienraščiui.

Pirmajame interviu svetainei www.kaunozurnalistai.lt naujoji – senoji, bet visada kūrybinga vyr. redaktorė Ž. Petrauskaitė sakė: „Sugrįžti į „Kauno dieną“ man yra naujas iššūkis, nes noriu, kad populiarus miesto dienraštis sugrįžtų prie tų vertybių, kurias anksčiau vertino skaitytojai. Juo labiau, kad redakcijoje lieka visi žurnalistai, kuriuos iš puikių rašinių gerai žino skaitytojai. Stengsimės būti objektyvūs, išklausysime visas puses, nepataikausime nė vienai politinei jėgai, bet nuoširdžiai tarnausime Kaunui ir kauniečiams. Noriu, kad tie, kurie pastaraisiais metais neprenumeravo laikraščio, vėl kas rytą lauktų laiškanešio. Greitai savo išvaizdą pakeis ir mūsų redakcijos  internetinė svetainė www.kaunodiena.lt, kurioje nebus tų pačių tekstų kaip dienraštyje. Internetas turi galimybę operatyviai pranešti apie visus įvykius, o laikraštis privalo analizuoti, tirti, komentuoti. Sumanymų turime daug, atsižvelgsime ir į skaitytojų nuomones. Žodžiu, norime, kad vėluojantis 2013-ųjų pavasaris atneštų gaivą ir į „Kauno dienos“ redakciją!

„Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina savo narę sugrįžus čia, kur ne tik gimė LŽS, bet ir į „Kauno dieną“, kurioje savo kūrybinę biografiją ji pradėjo lygiai prieš dvidešimt trejus  metus. Linkime, kad žurnalistei būtų laimingas sugrįžimas", – rašo kaunozurnalistai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Kaip suprasti ? Ar tai reiškia, kad Buratino įtaka laikraščiui tapo niekinė ?

Buratingazietkos krachas

Buratingazietkos krachas portretas
Labai tikiuosi, kad ši žurnalistė sugebės nuplauti tą Kauno gėdą, kuria buvo patapusi aferisto ruskelio vadovaujama buratingazietka. Tikiusi, kad jam nuolankiai tarnavę jo žurnalistiniai kareiviai atgaus žmogiškąjį orumą, atsikratis vergų mentaliteto. To nuoširdžiai linkiu Kauno laikraščiui.

Teta Beta

Teta Beta portretas
Ta pati panelė, tik kita suknelė. Pasakos visa tai, pasakos... Tarnaus panelė, kaip ir tarnavusi turtingiems ponams
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių