Po rekonstrukcijos atidarytas Ateities plentas

  • Teksto dydis:

Nuo vakar vakaro Ateities plentu vėl rieda automobiliai. Pernai prasidėjusi itin svarbios miesto gatvės rekonstrukcija – dar vienas svarbus žingsnis įgyvendinant Pietrytinio aplinkkelio projektą.

"Kauno pietrytinis aplinkkelis yra vienas svarbiausių ir didžiausių miesto infrastruktūros projektų. Per pastaruosius dvejus metus nemažai pasistūmėjome, o užbaigus Ateities plento rekonstrukciją liko tik atkarpa nuo hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės", – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pernai pradėjus 4 km ilgio Ateities plento kapitalinį remontą, gatvėje buvo paklota nauja danga, įrengtas apšvietimas, ji paplatinta. Nuo Amalių pervažos iki sankryžos su Taikos prospektu įrengta trijų eismo juostų gatvė, o nuo sankryžos iki Kauno miesto ribos – keturių.

"Atlikus kapitalinį gatvės remontą, pėsčiųjų takai, viešojo transporto stotelės bei įvažos pritaikytos ir negalią turintiems žmonėms. Nuo Amalių pervažos iki Biruliškių gatvės įrengtas dar vienas takas pėstiesiems", – vardijo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kelininkai suremontavo ir avarinės būklės viaduką Ateities plente: išardytos buvusios konstrukcijos – perdanga, viaduko atramos, naujai įrengti poliai ir pamatai, sumontuotos atramų plokštės, įrengta statinio perdangos plokštė, taip pat atlikti viaduko viršaus pakloto įrengimo darbai.

Užbaigus Ateities plento rekonstrukciją liko tik atkarpa nuo hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės.

Įgyvendinant Pietrytinio Kauno aplinkkelio projektą, liko užbaigti paskutinį etapą. Šiuo metu rengiamas kelio atkarpos nuo Kauno hidroelektrinės tilto iki Palemono gatvės techninis projektas. Naujasis apvažiavimas įsilies į atnaujintą Ateities plentą.

Pradėjus veikti aplinkkeliui, nuo Marijampolės atvažiuojantys vairuotojai turės patogią jungtį su A1 magistrale. Rytinė miesto dalis, Petrašiūnai lengviau atsikvėps nuo transporto srautų, o vairuotojai sutaupys daug brangaus laiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kas visus tiltus sutvarkė ir prospektus ? Daunai tik gali sakyti kad kiti ne eko nedarė . Už svetimus pinigus statyti lengva. Matijošaiciui priklauso sidabrinis šikanas prie tos pačios pilies , už 1 kabiną 6000€

saulius

saulius portretas
konservatoriai visą gyvenimą valdė kauną patys griuvinėjo vaikščiodami šaligatviais gatvėmis išvis važiuoti buvo neįmanoma kur dingdavo biudžeto pinigai žino ti jie vieni brangūs tualetai ir jokio indėlio į miestą malačius MAtijošaitis rėkia pakentėti ir Kaunas bus auštumoi aš irgi gimęs laisvės alėjoje ir už Kauną statyk tas apmyštas pakrantes gražink miestą kol turi sveikatos.!!!!!!!!!!!!!!!!

Vysvoldui

Vysvoldui portretas
Gali nueit padrocint prie visvaldybes ta proga. Bet jums nedashunta kad stato viska daro neuzdyka, pareis saskaita ateities kartoms. O krabo letenose euru kalades ir leidimai sklypu pakeitimams saviems interesams
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių