Po džiugių žinių su ketvirta vėžio stadija kovojančiai Rasai – naujas smūgis

Paskutinės stadijos vėžiu sergančios Rasos Vaitekūnienės istorija sujaudino daugelį tautiečių. Beveik penkerius metus su burnaryklės vėžiu kovojanti trijų vaikų mama yra tokia stipri, kad net gavusi ne vieną kartų likimo smūgį nepraranda vilties ir iš visų jėgų toliau kabinasi į gyvenimą.

Sunyko žandikaulis, pro ausį švilpia oras

Portalas jau rašė, kad 48-erių kaunietė iš geraširdžių žmonių suaukotų pinigų išvyko gydytis į Vokietiją. Čia ji išbandė fotodinaminę terapiją.

„Jūsų visų stebuklo dėka buvau išvykusi į Vokietiją ir du kartus gydžiausi fotodinamine terapija. Gydymas davė labai gerų rezultatų: toje vietoje, kuri buvo gydoma, vėžį pavyko sunaikinti. Tačiau vėžys yra klastingas. Jis perėjo į žandikaulį ir dabar minkštuosius audinius visiškai sunaikino“, – apie savo būklę portalui pasakoja R. Vaitiekūnienė.

Moteris atvira: jai sunyko kairės pusės žandikaulis, ausis. „Vėžys sunaikino eustachijaus vamzdį, klausos kauliukus. Gydytoja atsiduso, kad ausyje dabar nieko nebėra, tik skylė. Oras švilpia, pūliai bėga, kartais ir kraujas. Turiu šią vietą užkišti vata“, – sako pašnekovė.

Gydytoja atsiduso, kad ausyje dabar nieko nebėra, tik skylė.

Moteris pasakoja, kad jai labai sunku kalbėti ir valgyti, nes per ausį ir per nosį eina oras, skysčiai. Maistą, anot kaunietės, ji gali valgyti tik trintą ir sriubos konsistencijos. „Jeigu ilgiau išeinu iš namų, turiu su savim pasiimti paruošto maisto, nes kavinėse pavalgyti neįmanoma. Tad maistą dažnai ruošiu, dažnai ir valgau, – ir nors pastovus skausmas moterį nuolat vargina, tačiau namuose ji neužsidarė. – Po truputį einu į darbą, nes reikia pragyventi, vairuoju, judu. Žinoma, reikia dažniau pailsėti, bet nieko.“

Kadangi Vokietijoje išbandytas gydymas davė gerų rezultatų, moteris ir toliau ieško būdų, kaip pagerinti savo būklę.

Vaistai – itin brangūs

„Vėžys dabar perėjo į labai blogą vietą –  medikai nežino, kaip prie žandikaulio prieiti ir gydyti lazeriu. Juk į kaulą vaistų neleisi! Sužinojau, o ir medikai užsiminė, kad yra biologiniai vaistai, kurie galėtų man padėti. Tačiau jie Lietuvoje kompensuojami tik sergant plaučių, inkstų vėžiu. Mokslininkai sako, kad šis vaistas veiksmingas ir prie įvairių kaklo – galvos navikų. Liūdna, nes beveik visoje Europoje šis biologinis vaistas „Nivolumab“ yra kompensuojamas nuo 2016 metų“, – pasakoja R. Vaitekūnienė.

Moteris tikina, kad domėjosi dviem biologiniais vaistais, tačiau dar analizuoja, kurie labiau tiktų kovojant su jos liga.  „Vaistai labai brangūs. Mėnesiui gali atsieiti 4-6 tūkst.eurų, o metams – ir apie 100 tūkst. eurų. Biologinis vaistas gali būti leidžiamas ilgai, net keletą metų. Kaip ir gydymas fotodinamine terapija, kuri sėkmingai buvo taikyta, taip ir šis gydymas yra žvėriškai brangus ir be jūsų pagalbos tiesiog neįmanomas. Todėl kreipiuosi į geros valios žmones, kad padėtų gyventi, džiaugtis vaikais, kuriems dar sunkiau nei man. Negaliu pasiduoti. Šis gydymas yra paskutinė viltis gyventi“, – prašymą užbaigia kaunietė.

Portalas jau rašė, kad 2014 metais moteriai buvo diagnozuotas 4 stadijos burnaryklės infiltracinė plokščių ląstelių karcinoma (burnaryklės vėžys – aut.past.). R. Vaitekūnienei buvo skirta chemoterapija ir spindulinis gydymas. Tuomet sekė pusantrų metų remisija (ligos progresavimas buvo sustabdytas – aut.past.), o 2016 metais liga sugrįžo. Kadangi Lietuvoje, anot pašnekovės, jau buvo išbandyti visi gydymo būdai, praėjusių metų lapkritį ji ryžosi prašyti geros valios žmonių finansinės paramos ir vykti išbandyti gydymą Vokietijoje.

Notintys prisidėti prie R. Vaitekūnienės gydymo, tai gali padaryti šiais būdais:

Per jos dukros asociaciją „Mano europa“

LT617300010155879219

SWIFT kodas: HABALT22

„Swedbankas“

Paypal email: constructors.r@gmail.com

Nuoroda, į kurią galite pervesti pinigus: paypal.me/rasavaitekuniene

Juridinio asmens kodas 304591863

Gavėjo pavadinimas „Mano Europa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
linkiu pasveikti. Reikia gydytis natūraliais būdais, vaistažolėmis ir turėt daug kantrybes. Daktarai farmacininkai ir sveikatos organizacijos plauna pinigus kad prastumti brangius vaistus ir tycia siekia kad kuo daugiau ligoniu butu. Tai jiems naudinga. Jei niekas nesirgs , bus bankrotas vaistams. Visiem tik nemastanciu durniu reikia. Pati chemoterapija zudo.paziurekit kiek negyvu pavyzdžiu. Nepasiduokit smegenu plovimui.

l ietuvis

l ietuvis portretas
kanadieciu daktare hulda regehr clark yra aprasiusi kas yra vezys ir kaip jy gydyti, issinaikinti parazitus issivalyti organizma zmones supraskit kad mus gydo biznieriai ,komersantai mes zmones reikalingi jiems tam kad sirktumem ir pirktumem ju vaistus ,juk jie nepagydo nei vienos letines ligos jas tiktai laikinai apgydo o nuo tu vaistu susergam kitom ligom ... mes esam ir busim amzini ligoniai ,zmones pabuskit, kiek dar mus nuodys...vaistu pramone negali buti komercinis dalykas... .

tau radijas

tau radijas portretas
O valstybė kur su savo babkėm ? Ministerija savo kišenes šildo pinigais? Jau Lietuvoj reikės savais pinigais vieni kitus gydyti?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių