Pasipiktino automobilių tikrinimu postuose: policija formuoja milžiniškas spūstis

Kauniečiai piktinasi, kad policija į miestą įvažiuojančius ir išvažiuojančius automobilius tikrina ne laiku ir ne vietoje. Esą, kartais tikrinami net tie automobiliai, kurie nekerta miesto ribos. Tačiau policijos atstovai tikina tik vykdantys karantino reikalavimus.

Kauno mieste, Kleboniškyje, gyvenantis kaunietis Gediminas (pavardė redakcijai žinoma) sako pakeliui į darbą Dainavos mikrorajone dėl automobilių tikrinimo sugaišęs net 40 min ilgiau nei paprastai.

Vyras tvirtina su automobilių patikrinimu karantino metu susidūręs ne kartą, tačiau penktadienį dėl to buvo susiformavusios itin didelės automobilių eilės.

„Vakar prieš 10 val. iš namų Kleboniškyje važiavau į darbovietę, esančią taip pat Kaune, Dainavos mikrorajone. Tam, kad galėčiau išsukti iš Kleboniškio gatvės į autostradą, teko laukti 14 minučių, nors paprastai ten laukti visai nereikia. Jonavos gatvėje policija tikrino važiuojančius į miestą, susidarė didžiulė automobilių grūstis. Pavažiavęs autostrada Vilniaus kryptimi, turėjau sukti į Savanorių pr. Autostradoje jau ties degaline „Circle K“ rikiavosi automobiliai, kuriems reikėjo sukti į Savanorių pr. Ten policija taip pat tikrino įvažiuojančius į miestą, – pasakojo Gediminas. – Per 24 minutes toje eilėje į priekį pasislinkau tik 300 metrų. Tiek kelias nuo Jonavos, tiek išsukimas iš autostrados buvo užkimšti automobilių. Kaip pasakojo kolega, važiavęs kiek vėliau, šie rikiavosi dešiniam posūkiui beveik nuo Kleboniškio tilto. Laimė, policininkai staiga pasitraukė ir pradėjo visus leisti nestabdydami, dar mojavo, kad greičiau pravažiuotum.“

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaunietis piktinosi, kad tokios automobilių patikros judriausiose miesto gatvėse rengiamos darbo dieną darbo metu. „Jei mūsų valdžia mano, kad darbo dienomis darbo metu pagrindinėse gatvėse reikia blokuoti transportą bent pusvalandžiui, tegul atsiskaito visuomenei, kokie tie blokavimo rezultatai. Ar tai tik viešas pademonstravimas, kad policija mus kontroliuoja, ar kažkas daugiau“, – svarstė pašnekovas.

Jei mūsų valdžia mano, kad darbo dienomis darbo metu pagrindinėse gatvėse reikia blokuoti transportą bent pusvalandžiui, tegul atsiskaito visuomenei, kokie tie blokavimo rezultatai.

Gediminas stebėjosi, kad važiuojant iš namų į darbą ir atgal nekirsdamas Kauno miesto savivaldybės teritorijos jis vis tiek turi stovėti patikros eilėse.

Paprašyta pakomentuoti susidariusią situaciją, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė sakė, kad gruodžio mėnesį įsigaliojusi automobilių patikrinimo tvarka nesikeičia ir gyventojai dėl to neturėtų nustebti.

„Įvažiuojančius ir išvažiuojančius iš miesto automobilius policijos pareigūnai tikrina jau nuo gruodžio mėnesio. Mobilūs patikros postai yra ir jie gali būti bet kur. Kas kelias valandas jų lokaciją keičiame tam, kad būtų kuo didesnis netikėtumo faktorius. Gyventojai neturėtų nustebti, jei tikrinimai vyksta darbo dieną, darbo valandomis, nes tai yra patvirtinta kovos su koronavirusu priemonė“, – pasak O.Vaitkevičienės, policijos pareigūnai vykdo šią ir kitas priemones, skirtas užtikrinti šiuo metu galiojančius karantino sąlygų reikalavimus.

Vis dėlto, jos teigimu, policija stengiasi dirbti taip, kad darbo metu susidarytų kuo mažesnės tikrinamų automobilių eilės. „Rytinio ir vakarinio piko metu stengiamės netikrinti. Puikiai suprantame, kad didžioji dauguma tokiu metu į miestą atvykstančių arba iš jo išvykstančių vairuotojų važiuoja į darbą arba iš jo. Dabar tikrai susidaro mažesnės automobilių eilės prie mobilių patikros postų, mažesnės nei iš pradžių, kai buvo uždaryti visi įvažiavimai į Kauną. O dabar tie postai mobilūs – tikrinama vienu metu vienoje, kitu metu – kitoje vietoje“, – policijos atstovės teigimu, vadovaujantis šiuo principu automobiliai tikrinami tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pasiteiravus, kodėl mobilūs patikros postai, turintys tikrinti įvažiuojančius į miestą ir iš jo išvažiuojančius automobilius, atsiranda ir ne prie miesto ribos ir tikrina daugiausiai iš vieno miesto mikrorajono į kitą važiuojančius miestiečius, O.Vaitkevičienė atsakė: „Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Kaune, mobilūs postai automobilius stabdo ir gali stabdyti tiek mieste, tiek miesto prieigose, siekiant įsitikinti, ar vykstama turint pateisinamą priežastį.“

Kada mobilių patikros punktų nebeliks, pašnekovė negalėjo pasakyti. „Šis klausimas yra ne mums, o Vyriausybei“, – sakė policijos atstovė.


Šiame straipsnyje: patikros postairibojamas judėjimasKauno policijaspūstyspasipiktinęs kaunietisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Išsigymėlės valdo valstybę

LLL

LLL portretas
Nesuprantu kokio velnio iš Kleboniškio sukti į autostradą važiuojant į Dainavos rajoną - važiuotų sau ramiai Jonavos g., Šiaurės pr. ar Nuokalnės g. ir negaištų dėl tikrinimų sumoje būtų tik laiko ekonomija

blogiausias variantas

blogiausias variantas portretas
Boba valdzioje , ir dar su igaliojimais ....
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių