Pirmosios kauniečių reakcijos: parkavimo vietų mažinimas problemą tik paaštrins?

  • Teksto dydis:

Vyriausybei nurodžius, kad nuo trečiadienio prie prekybos vietų turi būti prieinama tik penktadalis parkavimo vietų, taip bandant atgrasyti gyventojus nuo apsipirkinėjimo, prekybos tinklų, pradėjusių įgyvendinti šį reikalavimą, adresu ėmė plaukti nepasitenkinimas ir abejonės dėl tokio ribojimo veiksmingumo. 

„Šiandien teko apsilankyti „Lidl“ parduotuvėje, Kaune, Savanorių pr. 315. Nustebau konkrečiai – uždaryta viena dalis aikštelės (apie pusė viso bendro ploto sudėjus). Išvis nesupratau, kokia tokio sprendimo nauda. Žmonės atvažiavę spaudžiasi likusioje dalyje ir statosi automobilius tiesiog vieną prie kito, nes elementariai trūksta vietų. To nebūtų, jei kita dalis būtų neuždaryta. Sukėlė tik dar didesnį chaosą tokiais „apgalvotais“ sprendimais ir „kova“ su virusu“, – piktinosi į redakciją kreipęsis kaunietis.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė dar negalinti pasakyti, koks yra parkavimo vietų ribojimo efektas, ar tai tikrai žmones paskatino likti namuose, o ne eiti apsipirkti.

„Komentuoti dėl įvestų reikalavimų galimus pokyčius kol kas dar yra per anksti, nes ribojimai pradėti taikyti tik šiandien ryte“, – teigė L. Skersytė.

Ji sakė, kad automobilių aikštelių plotai yra užtverti „Stop“ juostomis bei atitvarais, dalyje parduotuvių vietoj atitvarų yra naudojami parduotuvių vežimėliai, nes per tokį trumpą laiką gauti pakankamą kiekį atitvarų yra sudėtinga.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Visose aikštelėse taip pat yra paliktos parkavimo vietos neįgaliesiems bei parduotuvės personalui. Automobilių stovėjimo aikštelėse esame pakabinę ir informacinius pranešimus, kurie pirkėjus informuoja apie vykdomus reikalavimus“, – komentavo atstovė. 

Plačiau apie naują tvarką Kauno prekybos centruose – portalo kauno.diena.lt straipsnyje.


Šiame straipsnyje: prekybos centraiparkavimo vietosnauja tvarka prekybos centruosesugriežtinta tvarkaskaitytojo naujienakauniečių reakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kyla įvairių pamąstymų

Kyla įvairių pamąstymų portretas
Susidaro įspūdis,kad "patriotų"sukurtoje "demokratijoje"aukščiausieji pastoviai kenkia valstybei.Pavyzdžiui.pas mus bedarbystė,jie kviečia baltarusius,duoda jiems išskirtines sąlygasArba įkuria kiekvienoje savivaldybėje po eglutę(nors tokių karkasų eglute net nepavadinsi)už tai sumoka milijonus,suvaro bandą jų pažiūrėti ir tuo pat metu šaukia,kad negalima būrtis,dėl covido.Arba prekybos centruose,vietoje to ,kad sumažint susibūrimą,jie daro atvirkščiai,užtveria automobilių statymo aikšteles ir dar daugiau sudaro žmonių grūstis.Arba,jei esi turtingas ir turi turto kitose savivaldybėse,prašau važiuok ten,virusas jau nepavojingas,o jeigu biednas-tupėk namuose.Arba mažų kirpyklų,grožio salonų uždarymas.Kodėl negalima kirpykloje leisti po vieną asmenį ,atlikti procedūrų,nes tai būtų ir labai saugu ir patogu ir būtų veikiančios darbo vietos,mokami mokesčiai.Ir taip kodėl,kodėl?Neaišku,ar tai valdžios nemikšiškumas,ar tyčinis kenkimas?

Kas organizuoja blogį?

Kas organizuoja blogį? portretas
Tai kas kaltas,kad beporočiai uždarė prie parduotuvių,ypač prie Lidlų,stovėjimo aikšteles?Tai dabar dar daug didesni susibūrimai.Vietoje to,kad pratęsti tų centrų darbo laiką,kad labiau pirkėjai išsiskirstytų,jie aikšteles uždarė ir suvarė į daug didesnius susibūrimus.Man čia panašu į terorizmą.Dirbtinai ne mažina,o didina susibūrimus.Kur žiūri miestų valia,nes dabartiniai aukščiausieji,nieko nesugeba.

petras

petras portretas
durnystė
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių