Pakaunės gyventojai Valstybės dieną būrėsi Raudondvario dvare

  • Teksto dydis:

Minint Valstybės dieną, Raudondvario dvare pakaunės kraštui nusipelniusiems asmenims įteikti garbės ženklai. Šventės dalyviai himną giedojo vedant bigbendui iš Estijos.

Liepos 6-ąją į Raudondvarį rinkosi šeimos iš visos pakaunės. Ne tik kartu su Tartu bigbendu giedoti Lietuvos himno, bet ir dalyvauti 100-mečio bėgime, Šeimų festivalyje, šimto vėliavų parade. 100-mečio bėgime, kuriame, pasak organizatorių, svarbiausia buvo dalyvauti, o ne atbėgti pirmam, jėgas išbandė ir vaikai, ir senjorai. 100-mečio šeimų festivalis siūlė įvairių veiklų, edukacijų šeimoms su vaikais, viliojo žinomų žmonių vestais pokalbiais apie Lietuvą, jos praeitį, dabartį ir ateitį, koncertu su Jurgiu Didžiuliu, Beatrich bei kitais atlikėjais. Šventėje dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus, Užhorodo apskrities (Ukraina) delegacija, svečiai iš Punsko, kitų kraštų.

Pavakare iškilmingame Kauno rajono tarybos posėdyje meras Valerijus Makūnas šešiems pakaunei nusipelniusiems asmenims įteikė garbės ženklus. Už pilietiškumo puoselėjimą ir aktyvią veiklą sambūryje „Gerumo ąžuolas“ pirmo lygio garbės ženklas įteiktas akcinės bendrovės „Gija“ direktoriui Valdui Pacevičiui. Užkarpatės apskrities tarybos pirmininko pavaduotojas Petro Grytsykas apdovanotas už Lietuvos ir Ukrainos ryšių stiprinimą.

Trečio lygio garbės ženklai įteikti bendrovės „Garlita“ administracijos ir gamybos direktorei Rasai Stanevičienei (už socialiai atsakingo verslo plėtrą), bendrovės „Naujasis Nevėžis“ direktoriui Gediminui Krutuliui (už paramą Garliavos apylinkių seniūnijos bendruomenei), Garliavos Jonučių progimnazijos mokytojai Ingai Stepukonienei (už reikšmingą kūrybinę ir pedagoginę veiklą).

Lenkijos Punsko valsčiaus sekretorius Jonas Vaičiulis bei Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Žandaras apdovanoti už nuopelnus atkuriant ir plėtojant savanorių ugniagesių veiklą. Pasižymėjimo ženklu taip pat apdovanota ilgametė Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė.

Šventinio renginio kulminacija tapo „Tautiškos giesmės“ giedojimas su viso pasaulio lietuviais. Lietuvos himną vedė Tartu bigbendas (Estija). Renginyje dalyvavęs Valdas Adamkus himną giedoti pasirinko Vilkijoje, sambūrio „Gerumo ąžuolas“ dalyviais.

Nemažai Valstybės dienos renginių dalyvių pasinaudojo galimybe aplankyti tris parodas Raudondvario dvare, veiksiančias ir vėliau. Liepos 6-ąją Kauno rajono muziejuje Raudondvario pilyje atidaryta paroda „Raudondvario grafų Tiškevičių bibliotekos XVIII a. gražiausios knygos“, parengta su KTU bibliotekos Retų leidinių skyriumi. Menų inkubatoriuje atidaryta didžiulė Medžioklės paroda, skirta atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui. Eksponuojama daugiau nei 1500 trofėjų, surinktų daugiausiai Lietuvoje, bet kai kurie atkeliavo ir iš Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos bei septynių Afrikos valstybių. Raudondvario dvaro pilyje veikia ir dailininko Antano Obcarsko 60-mečiui skirta paroda. Paveikslų rėmuose kelia bures, plaukia ar ilsisi prišvartuoti mėgstamiausi jubiliato tapybos objektai – laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

9

9 portretas
Dvaras su davarponiu linksminasi už mūsų pinigėlius...

Ačiū

Ačiū portretas
Ačiū Kauno rajono merui Valerijui Makūnui ir jo komandai.

Žaliakalnis

Žaliakalnis portretas
Kauno rajonas visada palaiko gerą lygį.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių