Pagaliau pradėtas griauti Kalniečių prekybos centras

  • Teksto dydis:

Kalniečių prekybos centras Kaune ilgokai stovėjo apleistas. Maždaug metus laiko pastatas buvo aptvertas ir joks veiksmas nevyko. Tačiau šiandien jau prasidėjo pastato griovimo darbai.

„Šiandien dieną eidamas P.Lukšio gatve pamačiau, kad traktorius jau griauna buvusį Kalniečių prekybos centrą. Jis pradėtas griauti toje vietoje, kurioje anksčiau veikė „Kubo“ parduotuvė.

Vakare vėl ėjau ta pačia gatve ir nustebau, kad kranai, griaunantys pastatą, darbuojasi net net patamsyje. Jau nugriauta dalis vidurio, kur stovėjo „Kubas“,

Vakare lyja lietus, tad dulkių nėra, triukšmo taip pat nesigirdi“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo netoliese gyvenantis kaunietis.

Pasak jo, pro šalį einantys žmonės sustoja, pamatę, kad buvęs prekybos centras virsta griuvėsių krūva.


Jau ilgą laiką pastatas buvo aptvertas metaline tvora, teritorijoje matėsi   statybiniai konteineriai, buvo išmontuoti visi antrojo aukšto langai.

Nugriautas priestatas

Portalas kauno.diena.lt vakar jau rašė apie Kalniečių prekybos centrą. Primename, kad pastatą prieš kelerius metus įsigijo „Vakarų Baltijos korporacija“. Pernai buvo atliktos minimalios pastato korekcijos: nugriautas dar ankstesnių savininkų nelegaliai pastatytas stiklinis priestatas.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovai prieš metus aiškino, kad buvusio Kalniečių prekybos centro teritorijoje buvo atliekami griovimo darbai, kurių neįvykdė ankstesnis pastato savininkas.

Dar 2012 m. jam buvo nurodyta pašalinti savavališkos statybos elementus – prie prekybos pastato Savanorių pr. 375 šiaurinės sienos ir vakarinės sienos pastatytus priestatus. Praėjusių metų rugsėjį buvo pristatyta vizija, kaip bus pertvarkytas Kalniečių prekybos centras. Pagal planus, dviejų aukštų statinį pakeis šešiaaukštis komercinės paskirties pastatas.

Kaip atrodys

Praėjusių metų rugsėjį buvo pristatyta vizija, kaip bus pertvarkytas Kalniečių prekybos centras. Pagal planus, dviejų aukštų statinį pakeis šešiaaukštis komercinės paskirties pastatas.

Kalniečių prekybos centrą sudaro keli pastatų kompleksai, tačiau permainų laukia tik didžiausia dalis, esanti ties Savanorių prospektu ir P.Lukšio gatvės sankryža. Būtent ši komplekso dalis dabar ir priklauso „Vakarų Baltijos korporacijai". Kitus pastatus valdo dešimtys savininkų, kurie tarpusavyje dar neatrado bendro sutarimo, kaip tvarkyti objektus.

Pernai pastato projektinius pastato rekonstrukcijos pasiūlymus pristatė architektas Lukas Tarnauskas ir jo kolega Rytis Račiūnas, atstovaujantys bendrovei „Nebrau“.

Pokyčiai turėtų prasidėti 9 tūkst. kv. m sklype. Iki šešių aukštų iškilsiančio pastato plotas turėtų siekti apie 7 tūkst. kv. m. Jame numatytos maisto prekių, smulkių prekybos plotų ir paslaugų, maitinimo ir administracinės paskirties patalpos. Didžioji pastato dalis numatyta, kad bus vieno aukšto su įrengtomis automobilių stovėjimo vietomis ant stogo.

Pastato rekonstrukcijos projekto autoriai planuoja įrengti ir pasažą. Tik įėjimas būtų ne iš P.Lukšio gatvės, kaip siūlyta ankstesniuose projektuose, o iš Savanorių prospekto, ir būtų posūkių, kurie leistų pėstiesiems eiti kiaurai pastatą ir taip greičiau pasiekti gyvenamųjų namų kiemus.


Šiame straipsnyje: Kalniečių prekybos centrasskaitytojo naujienapradėtas griautiKubo parduotuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

suduviui

suduviui portretas
Tai negi dabar dėl kelių apleistų griozdų skelbsi karą? tenka suktis taip.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Kai taikos metu griaunami geri tvirti pastatai, kad pastatyti vienadienį stiklainį tai yra BARBARIZMAS.

Spike

Spike portretas
Pritariu - Kalniečių PC nevykęs nuo pat pradžių. Buvau gal veiną kartą dar tarybiniais laikais, bet po to kažkaip nebesinorėdavo ten užeit, na gal ir dėl to, kad tiesiog nebūdavo ko pirkt. O kas blogai su Juze? Tiesiog apleistas ir neprižiūrėtas pastatas, matomai dėl to kad nebuvo vieno gero savininko. Savo laiku, buvęs BGAK buvo patogus tiek darbuotojams tiek klientams, o ir išvaizda geresnė nei daugelio šiuolaikinių Savanorių pr. statinių
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių