Padauguvos bendruomenė A. Gudžiaus garbei pasodino ąžuoliuką

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, kai Berlyne prasidėjusiame lengvosios atletikos turnyre Andrius Gudžius svaidė diską, jo kraštiečiai sportininko garbei pasodino ąžuoliuką.

Pasaulio čempionas užaugo už 7 km nuo Vilkijos nutolusiame Padauguvos kaime. Čia gyvena jo tėvai Rimantas ir Vaida Gudžiai, kurie taip pat atvyko į kraštiečių šventę. Pasaulio čempiono mama atėjo pasiramsčiuodama ramentu – moteris susižalojo koją.

Bendruomenės pirmininkė Rūta Rudžianskaitė-Kvaraciejienė pasakojo, kad į renginį ketino atvykti ir Andrius, tačiau planus pakoregavo varžybų grafikas – disko metikui teko išvykti į Vokietijoje vykstantį turnyrą.

„Mums didelė garbė, kad šiame krašte užaugo Andrius – tikras Lietuvos ąžuolas“, – kalbėjo V. Makūnas, dėkodamas A. Gudžiaus tėvams už puikiai išauklėtą sūnų. Praėjusį ketvirtadienį A. Gudžiui buvo įteiktas aukščiausias Kauno rajono apdovanojimas – pirmo lygio garbės ženklas.

Padauguvos kraštiečių šventėje koncertavo atlikėjas Paulius Stalionis, Batniavos folkloro ansamblis „Karklė“, Liučiūnų moterų vokalinis ansamblis „Griežlė“. Eilėmis džiugino Janina Žilinskienė, Juozas Mickevičius ir Vytautas Šiaudytis. Šoko Vilkijos kultūros centro moterų šokių kolektyvas „Skrajūnė“, vyko Liučiūnų rankdarbių klubo „Kraitė“ darbų paroda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Puikūs tėvai, šaunus sūnus

taigi

taigi portretas
O čempionas jau prieš tai buvo pagerbtas savivaldybėje pirmo lygio Garbės ženklu.

reda

reda portretas
Pagerbti čempiono tėvai ir tai yra teisinga. Ko čia stebėtis?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių