Padaugėjo sergančiųjų peršalimo ligomis: daugiausia ligonių – Kauno apskrityje

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje per praėjusią savaitę sergančiųjų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) skaičius šiek tiek padidėjo.

Bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 26,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų, ankstesniąją savaitę – balandžio 26 d.–gegužės 2 d. – 25,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Gegužės 3–9  d. daugiausia sergančiųjų užregistruota Kauno apskrityje (34,9 atvejo 10  tūkst. gyventojų), mažiausia – Marijampolės apskrityje (17,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę gripo atvejų nebuvo užfiksuota, savaitę prieš tai gripu sirgo 3 Lietuvos gyventojai.

2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

2020 m. 18 savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo beveik 3 kartus mažesnis ir siekė 8,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o tuo pačiu metu 2019 m. minėtas sergamumo rodiklis buvo didesnis – 37,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 17 sav. nebuvo paimta ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas išskirtas nebuvo.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI situacija Kauno apskrities teritorijoje

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad 18-osios metų savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje siekia 34,9 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 44,2 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Kaune ir Kauno apskrities teritorijose padidėjo 5 proc., gripo atvejų neužregistruota. Vaikai sudaro 35 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 18-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje didesnis. Pernai 18-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 11,3 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti trys gripo atvejai. Bendras sergančiųjų gripu ir ŪVKTI atvejų skaičius siekė 633. Vaikai sudarė 17 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau atrado ir nauja liga, sloga, ar ja daktarai telefonu sustato. Koronos nauja atmaina ant Lietuvos, bekit skiepytis avinai, gal issigelbesit

Anonimas

Anonimas portretas
Ce juk Corona kai sako idijotai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių