Paaiškėjo, kaip pasiskirstė kauniečių balsai dėl krematoriumo

  • Teksto dydis:

Savaitę trukusi apklausa dėl galimybės miesto teritorijoje statyti krematoriumą vieningo atsakymo nepateikė. Kauniečių nuomonės išsiskyrė maždaug perpus. 1346 lankytojai pasisakė prieš tokią idėją, o 1318 vartotojų jai pritarė. Be to, vykstant apklausai buvo užfiksuotas bandymas nesąžiningai iškreipti jos rezultatus.

„Ar pritariate, kad Kauno miesto teritorijoje būtų statomi krematoriumai?“. Toks klausimas praėjusią savaitę kvietė visus gyventojus pareikšti savo nuomonę internetu. Lankytojų balsai nuo pat pradžių pasiskirstė daugmaž tolygiai, nežymiai svyruodami į vieną ar kitą pusę.

Penktadienio popietę balsavusiųjų buvo jau gerokai per pustrečio tūkstančio, tačiau tuomet užfiksuotas programišių bandymas pakreipti apklausos rezultatus nepritariančiųjų pusėn. Per savaitgalį iš dviejų adresatų apgaule pateikta beveik 1,6 tūkst. balsų ties punktu „Ne, nepritariu“.

Tokį sukčiavimo atvejį demaskavę informacinių technologijų specialistai nesąžiningus balsus anuliavo. Tačiau net ir tokiu atveju kelių dešimčių persvara viršų paėmė nuomonės, nesutinkančios, kad Kaune iškiltų nauji krematoriumai.

„Kol kas krematoriumo poreikio tema visuomenę dalija į dvi daugmaž tolygias dalis. Vadinasi, iš to negalime daryti išvadų, kurios nulemtų vienokius ar kitokius sprendimus. Taigi šiai dienai paliekame klausimą atvirą, nes akivaizdu, jog tai reikalauja platesnės diskusijos šia jautria tema“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Kaune kartas nuo karto pasigirsta svarstymų statyti naują krematoriumą, tačiau iki konkrečių ketinimų iki šiol prieita nebuvo. Pirmasis ir kol kas vienintelis šalyje tokio pobūdžio ritualinių paslaugų centras veikia Kėdainiuose ir nuo Kauno yra nutolęs apie 50 kilometrų. Antrąjį planuojama statyti Vilniuje, netoli Gariūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Te jis dūmina Vičiūnuose (galės išbrokytus krabų pirštelius degint)... na o mes - mes kaip visuomet, vyksim į Lenkiją... nes ten - PIGIAU, tai jau DĖSNIS.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Trojos arkliui - o po savo langais ar nenori krematoriumo.

Daktaras

Daktaras portretas
Ką veikia 41 Tarybos narys ir 600 valdininkų, kad nesugeba leidimo parašyti statyti krematoriumą...gal jie nežino, kad jau XXI amžius? Ištižimas...chroniškas
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių