Olimpinę dieną Kaune vainikuos išskirtinis L. Adomaičio koncertas: bus stipru!

  • Teksto dydis:

Jau visai netrukus, birželio 18-ąją, Kaune vyksiančioje „Olimpinės dienos 2022“ šventėje bus galima ne tik išbandyti ar pamatyti 100 nemokamų sporto ir pramoginių veiklų – įspūdingą renginių programą vainikuos išskirtinis Lino Adomaičio koncertas Rotušės aikštėje.

„Kaune organizuojamas didelis renginys, sportinį jauduliuką jaučiame ir mes: koncertui ruošiamės atsakingai, esame parengę išskirtinę programą – klausytojai tikrai bus pamaloninti. Pažadame ir staigmenų – repetuojame su ugnele ir visų labai laukiame. Bus stipru!“ – sakė L. Adomaitis.

Atlikėjas neslepia, dainuoti gimtojo miesto centre jam – dvigubai maloniau. „Kaunas man – daugiau nei paprastas miestas, esu kaunietis, labai mylių Kauną, jaučiu jo pulsą. Čia užaugau ir susiformavau kaip žmogus, čia gimė mano vaikai, čia gyvena dalis manęs. Kaune jaučiuosi ypač gerai, labai vertinu jaukią ir nuoširdžią Kauno publiką, o dabar džiaugiuosi galėdamas jai koncertuoti Olimpinės dienos proga“, – kalbėjo jis.

Vienas ryškiausių šalies muzikantų, kompozitorių, prodiuserių Kauno Rotušės aikštės „Vasaros scenoje“ pasirodys drauge su gyvo garso grupe ir pritariančiosiomis vokalistėmis. Koncertinėje programoje skambės visų laikų garsiausi hitai, bus galima išgirsti puikiai pažįstamus „Vandenynus“, „Kol kartu“, „Šviesa spindės tamsoje“, „Ar tu ją matei?“, „Aš pavydžiu sau“, „Tavo spalvos“, „Mylėt nelengva“, „Žalioj tyloj“, „Saulės pėdomis“ ir daugybę kitų kūrinių.

„Stengiuosi į kiekvieną dainą įdėti intenciją, kuri prakalbintų ne tik ausis, bet ir sielą. To siekiau ir kurdamas Olimpinės dienos koncerto programą“, – apie birželio 18 d. pasirodymą sako muzikantas.

L. Adomaičiui nesvetimas ir sportas, jis pats domisi skirtingomis sporto šakomis, seka lietuvių pasirodymus, o į žiemos atostogų planus įtraukia išvykas į kalnus.

„Domiuosi snieglenčių sportu, slidinėju ir pats. Tai malonus pomėgis, tačiau slidinėjimui išties jaučiu didelę aistrą“, – apie mėgstamą hobį kalbėjo L. Adomaitis.

Nuo pat vaikystės jam artimas ir krepšinis – jį muzikantas žaidė nuo mažumės, gyvendamas Kaune nepamiršo šios sporto šakos, kuri glaudžiai susijusi ir su jo kūrybine veikla.

„Krepšinį su klasės draugais žaisdavome ne tik pertraukų metu, jis glaudžiai susijęs ir su mano muzikine veikla: esu prodiusavęs kelis sezono himnus Kauno „Žalgirio“ komandai, legionieriui Tanokai Beardui sukūręs ir įrašęs visą muzikos albumą. Vienas įdomiausių darbų – garso takelis filmui „Arvydas Sabonis 11 – visa galva aukščiau“, – prisiminė muzikos atlikėjas ir kompozitorius.

Pasak jo, kurti dainas komandoms ar sportiniams renginiams – nelengvas uždavinys. Sporto mylėtojai esą gana išrankūs ir ne kiekvienas kūrinys ilgam įstringa sirgalių atmintyje.

„Kuriant dainas sporto klubui ar tiesiog sporto tema, svarbiausia neperspausti. Kuriant himną krepšiniui, nebūtina naudoti frazių apie besisukantį kamuolį ant krepšinio lanko – tokiuose kūriniuose svarbiausia yra dvasia ir užsidegimas. Norisi, kad klausytojai bei sirgaliai pajustų vienybę, norėtų dainuoti ar skanduoti priedainį kartu“, – patirtimi dalinosi L. Adomaitis.

Muzikantas prisipažino, kad kuriant vieną ryškiausių Kauno „Žalgirio“ himnų, jam nusišypsojo ir sėkmė – klubas pasiūlė priedainyje panaudoti legendinę komandos skanduotę „visi Kauno „Žalgirio“ fanai“.

„Man beliko sudėlioti ritminius piešimus, instrumentinius dalykus, vokalines partijas ir viskas. Rezultatas pranoksta lūkesčius – jau daug metų kiekvienose rungtynėse šis mano prodiusuotas ir įdainuotas himnas. Būna, kad soliniuose koncertuose klausytojai tiesiog nieko neraginti suplėšia šią skanduotę koncerto pabaigoje. Tokios akimirkos labai smagios“, – teigė L. Adomaitis.

Visa L. Adomaičio muzika alsuoja pozityvia, žodžiais nepaaiškinama energija. Jo dainose užkoduotas ne tik profesionalumas, bet ir gėrį nešanti žinutė: lyriniai kūriniai skatina pamąstyti, o ironiškos dainos verčia šypsotis ir dainuoti garsiau už scenoje esančiuosius. Jo koncertuose žmonės prisipildo širdis šviesos.

Išgirsti garsiausius L. Adomaičio kūrinius bus galima jau kitą šeštadienį, nuo 20 val. Kauno Rotušėje vyks nemokamas jo koncertas.

Kasmetinis masinis nemokamas renginys – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos olimpinio fondo bei Kauno miesto savivaldybės dovana Kauno miesto gyventojams ir svečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Nejau nebuvo galima rimto dainininko nusamdyti , tokio kur už pinigus dainuoja

Dalia

Dalia portretas
Vienas geriausiu dainininku Lietuvoje.Sekmes jam linkiu.

Kauno

Kauno portretas
Asiluko galva.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių