Nuo legioneliozės Kaune iš viso mirė septyni žmonės

  • Teksto dydis:

Nuo legioneliozės protrūkio Kauno mieste ir rajone pradžios mirė septyni žmonės, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Anot centro, pagal LSMU Kauno ligoninės pateiktus duomenis, keturių mirusiųjų mirties priežastis – kita liga, trijų – legioneliozė. Penktadienį iš gydymo įstaigos gautas pranešimas apie 71–80 metų amžiaus grupei priklausančio asmens mirtį.

Iš viso šiuo metu patvirtinti 24 legioneliozės atvejai.

Ligos protrūkis Kauno rajone, Garliavoje, fiksuotas balandžio pabaigoje.

Šios savaitės pradžioje „Kauno vandenys“ BNS informavo, jog nei vienoje iš 11 tirtų Kauno vandenviečių ir siurblinių legionelės bakterijų nebuvo aptikta.

Savo ruožtu, NVSC praėjusią savaitę nurodė, kad iš 16 ligonių gyvenamųjų būstų paimtų vandens tyrimų, devyniuose nebuvo aptikta legionelių, dviejuose – aptikta, tačiau jų kiekis neviršijo nustatytos normos.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra teigęs, kad legioneliozės protrūkis Kauno mieste ir rajone siejamas su Garliavos vandens siurblinės rezervuarų plovimo darbais.

„Kauno vandenys“ tvirtina, kad tik pasirodžius pirminei informacijai apie susirgimus įmonė savo iniciatyva paėmė vandens mėginius iš Garliavoje esančių vandentiekio tinklų. Įmonė taip pat akcentuoja, kad yra atsakinga už vandens tiekimą „iki įvadinio skaitiklio, už vidaus vamzdyno kokybę bendrovė neatsako“.

Legioneliozė – plaučių uždegimo rūšis, kurią sukelia bakterijos. Maždaug vienas iš dešimties susirgusiųjų šia liga miršta. Šios bakterijos plinta per vandens dulksną (aerozolius), dažniausiai dėl netinkamai prižiūrimos ar sukonstruotos vandentiekio sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
reikėjo numirti 7 žmonėm, kad pas mus iš čiaupų pradėtų bėgti verdantis vanduo, o būdavo vos drugnas. Va kokia kaina...

Įsitikinęs 100%

Įsitikinęs 100% portretas
Mirė nugydyti, nes nuo tokios ligos mirti kvaila. Nepagarba medikam , nes jie daugelį pacientų numarina, dėl savo nekvalifikacijos arba abejingumo žmogaus kančioms. Apie tai daug rašoma, bet padėtis tik blogėja, o blogėja todėl, kad į medicinos studijas priimami visi, kurie turi pinigų, bet ne proto ir užjautos.

Corona

Corona  portretas
Keista kad ant coronos ne verčia bėda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių