Niršta: kaimynės lesinami paukščiai apdergia visą kiemą

Petrašiūnų gyventojų galvos skausmas – vienos kaimynės elgesys. Moteris du kartus per dieną šalia namų lesina laukinius paukščius, kurie apdergia ne tik automobilius, šaligatvius, bet ir gyventojų langus ar balkone padžiautus vaikiškus drabužėlius.

Tragiškas vaizdas

T.Masiulio g. 13,15 ir 17 namų kiemas atrodo tragiškai – kur pažvelgsi, visur galima pamatyti paukščių paliktų nemalonių staigmenėlių. Vietos gyventojai pasakojo, kad kaimynės lesinamos varnos, kirai, balandžiai ir kiti paukščiai jau priprato gauti lesalo kelis kartus per dieną

"Kaimynė paukščių lesinti eina ryte, nuo 8.30 iki 9 val., ir po pietų, nuo 14.30 iki 15 val. Reguliariai kelis kartus. Dar vėsesniu laikotarpiu ji ir tris kartus ėjo, sakydama, kad paukštukams reikia lesti. Tai įsivaizduokite, kiek paukščiai pridergia. Aš nuolat valau palanges. Kaimynai iš viršutinių aukštų augina mažus vaikus, o balkone negali kūdikio drabužėlių pakabinti, nes viskas apdergiama. Kaip gyventi? Tai ypač psichologiškai veikia", – skundėsi viena vietos gyventoja.

 

 

 

Susitarti nepavyko

Gyventojai pasakojo, kad su kaimyne ne kartą kalbėjosi, prašė nelesinti paukščių, tačiau niekas nepasikeitė.

"Teko ir pasibarti. Viskas tęsiasi nuo lapkričio. Visada gauname atsakymą, kad ji ligonis, neturi ką veikti, todėl ir lesina tuos paukščius. Mes tai suprantame, bet jau nėra kantrybės kiekvieną kartą valyti palangių ar automobilių, darosi kraupu", – piktinosi vietos gyventoja.

Paukščiai nuolat apdergia palanges ir automobilius.

Petrašiūnų gyventojai tikino, kad dėl kaimynės elgesio kreipėsi į seniūniją, tačiau niekas realiai padėti negalėjo. Buvo tiesiog pasiūlyta prie savo langų patiems pasikabinti blizgius daiktus, tokius kaip kompaktinės plokštelės ar senos kasečių juostelės. Esą jos  blizgėdamos turėtų atbaidyti paukščius ir jie neskris prie namų.

Balkone negali kūdikio drabužėlių pakabinti, nes viskas apdergiama.

Siūlo kalbėtis

Portalas kauno.diena.lt situaciją išdėstė Kauno miesto savivaldybės atstovams. Specialistai patarė dar kartą pabandyti pasikalbėti su paukščius šeriančia kaimyne, o jei nepavyks – kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių.

"Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklėse numatomas tik balandžių (ne laukinių) laikymas. Draudimas lesinti paukščius numatytas ir Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse – 25.19. viešose vietose lesinti paukščius. Šis draudimas netaikomas žiemos sezono metu esant stipriems šalčiams ir lesinant paukščius specialiai įrengtose lesyklose.

Visada konfliktus ar ginčus siūlome pirmiausia išspręsti taikiai – tiesiog nueiti ir draugiškai pašnekėti su moterimi, paprašyti nelesinti laukinių paukščių. Jeigu nepavyktų susitarti gražiuoju, galima iškviesti Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistus", – komentavo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.


Šiame straipsnyje: paukščiaiapdergtas kiemaskaimynė lesina paukščiuskaimynų nesutarimaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Tegyvuoja paukšteliai komentatorius gal nori visą Laisvės alėją nuplauti? Tuomet ir kitam pasakys, kad paukščių negalima lesinti saldžiomis bandelėmis, jie patys turi mokėti susirasti maisto, o ypač vasarą!!!

R is k.

R is k. portretas
Labai nustebau - tai bent naujiena - paukščių balandžių neleidžiama lesinti. Mašinos teršia, o jas saugoti kaip puola durakai. Bet ir džiugina faktas, kad visuomeninė nuomonė palaiko paukštelius - gamtos mylėtojų daugiau nei kenkėjų gyvos gamtos naikintojų. Dezinfa tai ne tik įmonė, bet ir konkretūs žmonės naikinatys gyvus padarus ir tai reklamuojantys. nemanau, kad jie laimingi šitame ir kitame pasaulyje bus. Naikintojas yra jų tėvas ir bus, per tokius kyla pasaulyje karai ir jie patys pirmieji kenčia juose. Dezinfai - dezinformuojančiai linkiu kuo greičiau pražūti :)

Špunas

Špunas portretas
Prie Jonavoa Žiedo ,,IKI'' , bobutės gal dešimt metų lesina balandžius,apšiktas autoaikštelės kampas ,šalia iėjimo ,niekam nerūpi ,nei sanitarinėms tarnyboms ,nei IKI parduotuvės valdytojams
VISI KOMENTARAI 127

Galerijos

Daugiau straipsnių