Nemuno saloje sakuros jau pradėjo skleisti pirmuosius žiedus

  • Teksto dydis:

Nemuno saloje net keliose vietose pasodinta japoniškų vyšnaičių. Vietomis sakuros jau pradeda žydėti ir priverčia stabtelėti pro šalį einančius kauniečius.

Einant nuo S.Daukanto gatvės pėsčiųjų tiltu į Nemuno salą pasitinka prieš keletą metų pasodintas sakurų parkas. Čia keli medeliai jau pasipuošė baltais žiedais, papuoštais rožiniais akcentais. Kitos sakuros dar laukia daugiau šiltesnių dienų ir tada atskleis savo visą grožį.

Kita vieta Nemuno saloje, kur jau bando skleistis sakuros, yra palei pačią upę. Šioje vietoje japoninės vyšnaitės pasodintos gerokai seniau, tad ir kamienai storesni, šakos platesnės. Čia sakuras taip pat jau pradeda kutenti saulės spinduliai ir jos po truputį skleidžia savo žiedus. Matyti, kad po kelių dienų medelių žiedai turėtų pilnai susprogti, nes ant šakų jau dabar tarpsta kekės pumpurų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kasmet sakuromis pasigrožėti ateina daug kauniečių ir miesto svečių. Tad ir dabar kas per pietus užsuka, kas laisvu metu stabteli ir telefonais bando įamžinti pirmuosius vyšnaičių žiedus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
O Šančiuose jau žydi abrikosai... Ir atrodo žymiai įspūdingiau nei sakuros.

o priešais Topolį

o priešais Topolį portretas
kitoje gatvės pusėje šiandien pjauna didžiulus sveikus medžius....

Vyšnia

Vyšnia portretas
Aš gyvenu Lietuvoi!aš vyšnia,turiu giminiu Japonijoj jie sakuros,aš myliu lietuviškas vyšnias,!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių