Neeilinis svečias Kaune: oficialaus vizito atvyksta Indijos viceprezidentas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį su gausia delegacija į Kauną atvykstantis Indijos viceprezidentas M. Venkaiah Naidu susitiks su miesto vadovais ir akademine bendruomene. Aukšto rango svečias aplankys Kauno senamiestį, Pažaislio ansamblį bei KTU „Santakos slėnį“.

Pagrindinis Indijos viceprezidento M. Venkaiah Naidu interesų laukas – miestų infrastruktūra, urbanistika ir energetikos sritis. Be to, delegacijos nariams numatyta surengti pristatymą apie pagrindinius Kauno miesto plėtros projektus.

Jau kuris laikas Kaunas – patraukli kryptis akademiniam jaunimui iš Indijos. Be kitų aukštųjų mokyklų, vien Kauno technologijos universitete praėjusiais mokslo metais studijavo 300 indų studentų. Šie skaičiai laipsniškai didėja.

Neatsitiktinai po oficialaus priėmimo Kauno rotušėje ir trumpo pasivaikščiojimo po senamiestį, Indijos delegacijos kortežas pasuks Kauno technologijos universiteto „Santakos slėnio“ link. Čia svečius sutiks KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka, pakviesiantis į apžvalginę ekskursiją Medžiagų mokslo institute bei Ultragarso tyrimų institute. Vizito programoje taip pat numatyta trumpa prezentacija apie vienintelę tokio tipo Baltijos šalyse Kruonio Hidroakumuliacinę elektrinę.

Po pažintinės bei dalykinės susitikimo dalies Kauno miesto vadovai pakvies svečius oficialių pietų Pažaislyje įsikūrusiame restorane. Pirmadienį Kauno meras V. Matijošaitis dalyvaus Vilniuje vyksiančiame svečių iš Indijos susitikime su mūsų šalies verslo atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praradot zmogiskuma

Praradot zmogiskuma portretas
bent jau nerasinekit nesamones,jei net tokiu dalyku neskiriate,kad sis zmogus yra viceprezidentas, su juo susitiks ir musu respublikos prezidentas.Tokia maza salis turi proga save pareklamuoti Indijoje.O jus cia susavo nesamonemis reiskiate pretenzijas,ir visa tai tik is pavydo ir nemoksiskumo.

o

o portretas
nesako kas ji kviete juk tai /krabo/ viesa paslaptis kurios pagrindu ir plaunamos babkes ......

Kaunietė

Kaunietė portretas
Ohoho, koks įvykis - kažkoks indas atvyksta, nei jo ten kas žino, nei kam jis įdomus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių