Neeilinis Kauno tarybos posėdis: spręs dėl paramos Ukrainai, ryšių nutraukimo su Rusijos miestais

  • Teksto dydis:

Kaune šaukiamas neeilinis miesto tarybos posėdis. Antradienį (kovo 1 d.) 16 val. Kauno miesto tarybos nariai rinksis priimti neatidėliotinų sprendimų. Tarp svarbiausių klausimų – greitosios pagalbos automobilių perdavimas Ukrainai, partnerystės ryšių nutraukimas su dviem Rusijos miestais bei pagalbos priemonės ir lengvatos į Kauną atvykstantiems karo pabėgėliams.

Atsisako partnerystės sutarčių

Parengtas sprendimas atsisakyti partnerystės sutarčių, kurios buvo sudarytos 1999 ir 2007 metais su Sankt Peterburgu bei Kaliningradu.

„Tarybos narių lauks svarbūs klausimai – biudžeto perskirstymas ir lėšų užtikrinimas, kad Kaune apsistosiančios pabėgėlių šeimos ir pavieniai žmonės čia gautų pilnavertišką prieglobstį. Tuo pačiu bus padėtas taškas dėl partnerysčių su dviem Rusijos miestais.

Ukrainiečiai atvyksta vos su keliais daiktais, tad miesto pareiga pasirūpinti, kad pirmiausia vaikai galėtų nemokamai lankyti darželius, mokyklose gautų maitinimą, o nuo karo kenčiantys broliškos tautos gyventojai Kaune nesijaustų tik svečiais. Tam reikalinga užtikrinti socialines, psichologines paslaugas, suteikti maitinimą, nemokamas keliones viešuoju transportu. Toliau pagal realius poreikius eisime prie kitų sprendimų“, – kalbėjo neeilinį tarybos posėdį sušaukęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis/BNS nuotr.

Perduos greitosios pagalbos automobilius

Kaunas atsiliepė į nevyriausybinių organizacijų viešumoje išsakytą poreikį ir pasirengęs artimiausiu metu perleisti kelis greitosios medicinos pagalbos automobilius su tvarsčiais, kitais medikamentais bei papildoma įranga, skirta gelbėti nukentėjusiuosius.

Tarybos nariams teliks paskutinis formalumas – pritarti tokiam perdavimui. Transporto priemonės jau paruoštos kelionei ir bus perduotos karinę agresiją patiriančios Ukrainos tarnyboms.

Neeiliniame tarybos posėdyje taip pat numatyta patvirtinti miesto biudžeto korekcijas, įterpiant papildomą eilutę, kurios lėšomis bus įsigyjamos būtiniausios priemonės rūpinantis pabėgėlių gerbūviu.

Be to, Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo darbo grupei pavesta artimiausiu metu išspręsti klausimą dėl ligšiolinio Čečėnijos aikštės pervadinimo. Tikslas – atsiriboti nuo pabrėžtino šios diktatoriškos Rusijos Federacijos respublikos Kaukaze pavadinimo naudojimo ir vietoje jo įamžinti Čečėnijos kovotojus už nepriklausomybę.


Šiame straipsnyje: Kauno miesto tarybatarybos posėdispagalba Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių