Neatpažįstamai pasikeitė dalis senųjų Kauno troleibusų (nuotraukų galerija)

  • Teksto dydis:

Mobilioji gatvės meno paroda „Atia senienos, labas naujienos!“ pildosi naujais eksponatais. Į Kauno gatves išriedėjo ne tik įvairiais personažais, bet automobiliais padabintų senųjų troleibusų „Škoda“.

Praėjusiais metais nuspręsta originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, kuriuos pakeis nauji. Ant šių viešojo transporto priemonių menininkai išlaisvino fantaziją ir sukūrė įvairių gatvės meno eksponatų. Ryškioji paroda „Atia senienos, labas naujienos!“ matoma beveik visame Kaune.

Šį kartą miestiečių dėmesį patraukė neseniai išmarginti troleibusai, ant kurių puikuojasi kitos transporto priemonės, tokios kaip riedlentė, skrodžianti Kauną, automobiliai, primenantys kokį nors renginį ar spūstis gatvėse. Taip pat vienas naujesnių eksponatų – rankose degtuką laikantis skustagalvis personažas.

Menininkai atidavė duoklę ir Kauno istorijai. Ant senosios „Škodos“ jau yra mieste seniau veikusios spaustuvės motyvai, istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas. Šioje parodoje yra nutapytas ir Kauno centrinis paštas, IX forto memorialas.

Yra ir linksmensių troleibusų, padabintų zebro „kamufliažu“, Lietuvos trispalve ar socialiniame tinkle „Facebook“ naudojamomis širdelėmis ir patiktukais ar mažiesiems kauniečiams sukurto Kauniuko atvaizdu.

Kauno menininkai ir kūrybinės organizacijos gali teikti savo troleibuso apipavidalinimo idėjas, o geriausios yra realizuojamos. Metų gale bus surengta šių troleibusų paroda.

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investuos 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Nu tegul dazo ar drasko ka. Vieniem tas netinka kitiems anas .

Nesupratau....

Nesupratau.... portretas
Tai KERUI ar MERUI tegul kiaušinius nudažo?

...

... portretas
Raudonasis krabas mus ir toliau į komunizmą veda: "Nors bilietų kainas jau penkis kartus didinom, bet ir toliau jų MUMS mažai, taip kad šekit jums kiek padažytus kad neklaustumėt kur jūsų pinigai naujiems troleibusams dingsta".
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių