Naujojo tilto į Nemuno salą statybos – baigtos: pėstiesiems atsivers jau netrukus

Naujojo tilto į Nemuno salą statybos jau baigtos, modernaus dizaino objektas jau apšviestas. Pėstieji tiltu eiti dar negali, tačiau jį tikimąsi atverti dar šiemet.

Laukia atidarymo

Kauniečiai pastebėjo, kad Kauno centrą ir Nemuno salą jungiantis naujasis pėsčiųjų tiltas vakarais jau apšviestas LED lemputėmis. Nebėra ir darbininkų, kurie dailintų paskutinius tilto akcentus. 

„Darbai baigti, tačiau dar yra tvoros, kurios trukdo naudotis tiltu. Manau, kad jau visi darbai padaryti ir jau artimiausiu metu galėsime juo vaikštinėti. Galutinis tilto vaizdas maloniai nustebino, man jis tikrai gražiai ir moderniai atrodo“, – kalbėjo kaunietė Rima.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Liko formalumai

Tikimės tiltą atverti dar šiemet.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kada naujas tiltas į Nemuno salą bus atidarytas. Paaiškėjo, kad liko tik formalumai.

„Dabar darbai pridavinėjami statybos užbaigimo komisijai. Tikimės tiltą atverti dar šiemet“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Jis nurodė, kad pernai kovą prasidėjusio tilto į Nemuno salą statybos miestui kainavo daugiau nei 4,73 mln. eurų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Architektūriniai sprendimai

Primename, kad miesto valdžia planavo Nemuno salą sujungti ir su Aleksotu. Pėsčiųjų tiltas turėtų būti tarsi tąsa dabar atidarymo laukiančio naujojo tilto, tačiau kol kas neaišku, kada šios statybos prasidės Aleksoto pusėje. Kaip atrodys abu naujieji pėsčiųjų tiltai, vedantys į Nemuno salą, buvo nuspręsta dar 2018 m. vasarą. Tuomet skelbta, kad geriausią tiltų viziją pateikė architektų komanda KILD.

57 m ir 320 m ilgio tiltus projektavo KILD atstovaujantys architektai Ivanas Ksnelašvilis, Petras Išora ir Dominykas Daunys. Ši komanda buvo nuskynusi laurus Pietų Korėjos sostinės Seulo ekologiško tilto statybų projekte.

Pristatant projektą architektai teigė, kad abiejų Nemuno salą jungiančių tiltų architektūriniai ir konstrukciniai sprendiniai parinkti tokie, kad kuo mažiau paveiktų miesto panoramą ir kraštovaizdį. Architektų teigimu, arkinis tiltas leidžia išgauti minimalius gabaritus upės erdvėse ir sukurti kelių lygių panoramines viešas erdves. Vienas esminių naujųjų Kauno tiltų projekto akcentų – 360 laipsnių panoraminė apžvalga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Penktas tiltas i tokia sala....kvepia Gineso rekordu

Linas

Linas portretas
Na ves kol kas į niekur... Per Nemuną reikia o ne šito 5 tilto per kanaliuką. Bet kitoje puseje daugiabučių statyba pelninga ir...

To Nakrien jis reikalingas

To Nakrien jis reikalingas portretas
Kokia dar gamykla? Savivaldybe status gamykla??? :DDDD Kokius ponas narkotikus vartojate?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių